Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Ponedeljak 25.04.2011.
23:27
Vestionline A

Lavrov: Pazite oko Libije, setite se Srbije

Ministar inostranih poslova Rusije Sergej Lavrov izrazio je danas nadu da u sprovođenju rezolucije UN o Libiji neće biti prekoračenja mandata, podsećajući da je protiv Srbije 1999. godine upotrebljena jednostrana sila bez odobrenja međunarodne zajednice.

Ukazuje na greške bombrdovanja Srbije: Sergej Lavrov

"Dobro se sećamo da je jednostrana sila upotrebljena protiv Beograda bez ovlašćenja međunarodne zajednice", rekao je Lavov u Chinvaliju u Južnoj Osetiji, javio je Itar-Tas s.

"Bombardovani su civilni objekti. Televizija je takođe bombardovana, a to je objašnjeno činjenicom da je ta televizija emitovala militantnu propagandu širom sveta", kazao je Lavrov.

"Nadam se da svi koji rade na sprovođenju rezolucije (UN o Libiji) neće prekoračiti taj mandat", istakao je šef ruske diplomatije.

Lavrov je rekao da Rusija sumnja da su zapadne zemlje i NATO stali na stranu libijskih pobunjenika, ocenjujući to kao "opasne namere".

On je kazao da sprovođenje zone zabrane letova u Libiji ne podrazumeva vazdušne udare na kopnene kapacitete u ovoj zemlji, kao ni biranje civilnih kapaciteta kako bi se izvršili udari na njih, a da se u izveštajima navodi da su mete napada upravo ti kapaciteti, uključujući komunikacione.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 25.04.2011. 23:47
Ujedinjene Nacije NE POSTOJE.Savet Bezbednosti NE POSTOJI odavno su izgubili KREDIBILITET i svrhu postojanja.Amerika kroji kapu celom SVETU to je svima jasno a dokada VIDECEMO.Nicija nije do zore gorela pa nece ni njihova.
Utorak 26.04.2011. 00:11
Amerika je Al Kaida ........oni su je vestacki stvorili i kriju se iza toga i rade po svetu sta hoce a zauzvrat odmah sve pripisu kao glavnom krivcu kome nego Al Kaidi........
Utorak 26.04.2011. 00:21
Lavrov mi izgleda kao normalan, pametan čovjek...Pa zašto se onda pravi blesav? "Nadam se da svi koji rade na sprovođenju rezolucije (UN o Libiji) neće prekoračiti taj mandat", istakao je šef ruske diplomatije. Prekoračenje mandata? Koliko ja znam, taj mandat se odnosio na uspostavu no-fly zone, a ne na bombardiranje svega živog i mrtvog, bombardiranje televizije, stambenih objekata, naoružavanje petokolonaša i sl. Tako da, bolje da šutiš nego da se praviše blesav..
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online