Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
11
Petak 22.04.2011.
08:16
Beta A

Klinton: Gadafi pada kao Milošević

Državna sekretarka SAD Hilari Klinton pozvala je danas na "strpljenje" kada se govori o rezultatima akcije NATO u Libiji, uporedivši je sa kampanjom koju je Alijansa vodila na Kosovu 1999. godine i koja je predstavljala početak kraja režima Slobodana Miloševića.

Recept već isproban na Srbiji: Hilari Klinton
 


"Mi smo (u akciji) relativno kratak period vremena. Podsećam vas da su SAD i drugi partneri bombardovali ciljeve u Srbiji 78 dana", rekla je Klintonova novinarima u Vašingtonu.


Ona je ocenila da je uspeh te akcije bio zamagljen ostankom Miloševića na vlasti, ali je istakla da se nakon bombardovanja "pokrenula dinamika koja ga je, na kraju, odvela u Hag", pred Međunarodni tribunal za ratne zločine u bivšoj Jugoslaviji.


Upitana o opsadi libijskog grada Misurate, Klintonova je rekla da je to "neljudski" i da je režim pukovnika Moamera Gadafija odgovoran za "aktivnosti koje su za žaljenje a koje direktno ciljaju civile".


"Ali, borci opozicije se drže", rekla je ona, dodavši da je to delimično zahvaljujući intervenciji NATO-a.


Državna sekretarka SAD napomenula je i da postoje informacije da su "Gadafijeve snage možda koristile kasetne bombe protiv sopstvenog naroda".


Kako je saopštio Stejt department, Klintonova i njen holandski kolega Uri Rozental danas su razgovarali o načinima da se pojača finansijski pritisak na Gadafijev režim.
Imovina kojom raspolažu Gadafi i njegova porodica već je zamrznuta, odlukom UN. SAD sličnu meru preduzele 25. februara.


Međunarodna koalicija koju su predvodile Velika Britanija, Francuska i SAD pocecla je bombardovanje ciljeva u Libiji 19. marta. U tu akciju uključile su se i druge države članice NATO-a, koji je dve nedelje kasnije preuzeo komandu nad akcijom. 

POVEZANE VESTI

Petak 22.04.2011. 09:29
I onda se javlja Hjuman rajts voč i UN i govore kako Gadafi čini ratne zločine upotrebom kasetnih bombi (premda ih ne koristi) i kako će mu suditi. I onda ne znam, čovjek se nekako zapita, pa gdje je otišla ta ljudska logika, u koji pič.. mater..? Ne shvaćam, bomardirali ovi srbiju, ubili par tisuća ljudi, bacali uranij, rušili infrastrukturu, je li se ikada javio Hjuman rajts voč? Je li se javio UN i rekao da će suditi Klintonu? Mislim, tko tu koga jeb..u zdravi mozak? Zašto su vražji imperijalisti toliko prokleti? Zašto?
Petak 22.04.2011. 09:10
Takvu " dinamiku " koja je na kraju pokrenuta u Srbiji neće doživeti kod tribala. Nih ne može da kupi CIA i Soroš za svoje interese. Njihov cilj je da raspolažu naftom pa da oni prodaju naftu i to je sve. A da će voditi anti zapadnu i ekstremno muslimansku politiku, vidi se na svakom snimku kada klanjaju Allahu kraj tenkova i ostalog oružja. Što se vremena tiče ono radi za Gadafija. Nafta je na berzi 112 dolara a gas 430 dolara, zlato prešlo crvenu crtu od 1500 dolara, pa onda ko će kupovati dolare i federalne obveznice koje štampaju u tri smene. Baba je histerična, mislila je biće to za dve nedelje gotovo na onom pesku, udri iz aviona i gotovo. Sada im se ljulja tlo pod nogama.
Petak 22.04.2011. 08:53
Samo malo...TKO JE TU LUD?? Ja čitam ovaj tekst, i jednostavno ne mogu vjerovati..Tko je tu lud ljudi moji? Jesam ja možda fulao vremensko razdoblje življenja ili planet?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online