Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
21
Petak 17.12.2010.
21:45 >> 22:24h
Vestionline A

Kušner: Ko je taj jadni Dik Marti?!

Bivši šef misije UN na Kosmetu i doskorašnji šef francuske diplomatije Bernar Kušner izjavio je da sumnja u tačnost navoda iz izveštaja Dika Martija i da smatra da su sada na potezu istražni organi Euleksa koji "treba da sprovedu punu istragu" o onome što je navedeno u izveštaju.

Ako su jedni osuđeni zbog komandne odgovornosti, da li će drugi biti zbog (sistematske) komandne neodgovornosti?: Bernar Kušner i drugari

Kušner je u izjavi za BBC negirao navode iz izveštaja da su mnoge obaveštajne službe zapadnih zemalja znale da na Kosmetu postoji ilegalna kriminalna mreža trgovaca oružjem, drogom i ljudskim organima, ali da su njihove vlade "okretale glavu od stvarnosti jer im je važnija bila stabilnost Kosova".

Pojma mi nismo imali...


"Mi nismo znali ništa. Da smo znali, naravno da bismo uputili svoje ljude da utvrde činjenice i sprovedu istragu. U (Martijevom) izveštaju postoji jedno nerazumevanje stvari: organizovani kriminal, to 'da', toga je bilo. Ko je to predvodio ne znam, ali sigurno je da smo čuli da (na Kosovu) ima organizovanog kriminala. Ali trgovina organima 'ne' - za to sigurno nismo čuli", rekao je prvi čovek UNMIK-a u periodu od 1999. do 2001. godine.


On je izjavio da je prvi put čuo za navode o trgovini organima iz knjige Karle del Ponte i da ga je to iznenadilo.

Nisam kriv!

 

Kušner je odbacio i tvrdnje da je lično odgovoran jer je "zarad stabilnosti okretao glavu" od trgovine organima na Kosovu i Metohiji, što navodi Marti u svom izveštaju.


"Ja okretao glavu!? Jadni (Dik Marti). Mi smo se danonoćno borili protiv organizovanog ili neorganizovanog kriminala, protiv nasilja. Bili smo apsolutno posvećeni pravdi i intervenciji međunarodne zajednice", kazao je Kušner.


"Moram ovde da branim i sebe lično. Ja ne znam ko je taj Dik Marti, ne poznajem ga lično. On je iz Saveta Evrope i moramo da ga poštujemo. Ja to poštujem i vrlo pažljivo sam pročitao njegov izveštaj, ali sam vrlo skeptičan (u vezi sa onim što piše u izveštaju)", zaključio je Kušner.

POVEZANE VESTI

Petak 17.12.2010. 21:51
Zmaj bjezi iz zmajevog gnijezda i nesto je ljut. Interesantno da su u parlamentima sve sami okoreli kriminalci.
Petak 17.12.2010. 22:01
Ovaj prokleti patuljak je jedan od najvecih srpskih dusmana u modernoj istoriji. Dobro bi bilo da se uskoro pridruzi Holbruku.
Petak 17.12.2010. 21:58
Kao i uvek kad neka istina ispliva oni je krive i prave drugu istinu.Neverovatno kako su antipaticni.Nisu znali da na kosovu postoji trgovina oruzjem , drogom , ljudima pa cak i organima.Da nisu znali nebi oni ni dolazili na Kosovo.Boli njih patka za siptarima.Oni hoce da kontrolisu taj protok droge i oruzja.Tu je lova.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online