Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
8
Četvrtak 23.01.2014.
21:15
Beta A

“Biće optužbe, ali ne za trgovinu organima na KiM“

Specijalna istražna grupa za navode u izveštaju Dika Martija o trgovini organima podići će optužnicu, ali ne za trgovinu organima već za nestanak jednog broja civila na Kosovu pre i tokom bombardovanja ciljeva u SR Jugoslaviji 1999, piše dnevnik Tribuna.

Foto: Arhiva

Civili o čijoj se sudbini ne zna ništa su iz regiona Prizrena, koji obuhvata i opštinu Orahovac.


"Optužnica neće imati pretenzija da dokaže da su to žrtve trgovine organima, kako je napisao u izveštaju Dik Marti, pošto se na osnovu istrage tako nešto ne može dokazati. Može biti drugih optužnica o drugim krivičnim delima kao što su ilegalna trgovina naftom, narkoticima i oružjem", piše dnevnik Tribuna.


U tekstu se takođe navodi kako se visoki predstavnici bivše Oslobodilačke vojske Kosova, koji sada rukovode politikom na Kosovu, vrlo brzo mogu završti kao ljudi koje traže međunarodna pravda.


Trogodišnja istraga koju vodi američki tužilac Klint Vilijamson će se prema ovom dnevniku okončati u martu ili junu ove godine.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 23.01.2014. 21:20
EU stiti siptare,pravi im drzavu i nije im u interesu da sude ubicama srba.Niko od siptara nije osudjen,Haradinaj oslobodjen i bavi se politikom,i to nije dovoljno ovoj izdajnickoj vladi da ne pregovara sa Tacijem ubicom i siptarima vec intezivno radi na ubrzanoj nezavisnosti Kosova zajedno sa mentorima sa zapada.Nadam se ako ovaj narod se bude osvestio da sudi izdajnicima Vucicu,Tadicu,Dacicu,Nikolicu,Cedi,Vuku...i ostalim domacim izdajnicima.
Četvrtak 23.01.2014. 22:01
Ocekujem da Vucic izadje pred javnost i saopsti da mozda te Srbe nisu ubijali niti tajne strane sluzbe, NATO ili slucajno Albanci, vec Legija i Sakali. Nakon toga ocekujem da izadje jedan od optuzenih zatvorenika sa visokim moralom i inteligencijom i potvrdi da su Srbi ustvari bili ti koji su kindapovali te ljude i onda prodavali njihove organe. Nakon toga ocekujem generalno izvinjenje Albancima sta smo uopste mogli i da pomislimo nesta drugo nego regionalnog bratstva i jedinstva i njihove uvek iskrene ljubavi prema nama, koja radi nas divljaka pravoslavnih Srba uvek strada. Moramo da menjamo veru, svest i nacin razmisljanja.
Četvrtak 23.01.2014. 22:57
Ovde bi trebalo obratiti paznju na dve veoma povezane tvrdnje: 1. "Optužnica neće imati pretenzija da dokaže da su to žrtve trgovine organima,,, pošto se na osnovu istrage tako nešto ne može dokazati. (???) A ko vodi takvu istragu na osnovu koje se "ne moze dokazati"? Odgovor daje jednostavna informacija: 2. "Trogodišnja istraga koju vodi američki tužilac Klint Vilijamson..." (!!!) Toliko o kvalitetu istrage. Ovim se celokupnoj srpskoj javnosti pokazuje sta ce biti sa ovim slucajem. I ? Nikom nista. Pojeo vuk magarca.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online