Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
19
Petak 03.12.2010.
20:06
Srna A

Nemci protiv islama i stranaca

Svega pet odsto Nemaca smatra da je islam tolerantna religija - rezultat je novog istraživanja koje je objavio Univerzitet u Minsteru.

Ne misle baš svi Nemci da je islam netolerantan - njih 5 odsto misli drugačije

Pozitivan stav prema muslimanima u Nemačkoj ima samo 34 odsto anketiranih na zapadu zemlje i 26 odsto na istoku. Manje od 30 odsto anketiranih Nemaca podržava gradnju džamija, što je uslovljeno i mišljenjem da "imami truju mlade muslimane".

I u drugim zemljama EU odnos prema islamu nije bitnije bolji od Nemačke. Tako samo 20 odsto Danaca, Francuza i Holanđana smatra islam tolerantnim.

Ispitivanje, koje je osim u Nemačkoj sprovedeno i u Francuskoj, Danskoj, Holandiji i Portugaliji, ipak pokazuje kako su Nemci bitno netolerantniji od drugih evropskih zemalja.

Ditlif Polak, rukovodilac studije "Religija i politika" sa Univerziteta u Minsteru, smatra da je rečenica "islam je deo Nemačke" - potpuno nerealna i da nema veze sa stvarnošću. Da je "islam deo Nemačke" izjavio je nedavno nemački predsednik Kristijan Vulf i to povodom 20 godina od nemačkog ujedinjenja.

Ispitivanje je pokazalo da u Danskoj gradnju islamskih bogomolja podržava više od 50 odsto stanovnika, u Francuskoj i Holonadiji dve trećine, a u Portugaliji tri četvrtine. I ostali rezultati pokazuju da, na primer, Nemci imaju problema sa prihvatanjem stranih kultura - njih 40 odsto (50 odsto na istoku) smatra da ih one ugrožavaju.

POVEZANE VESTI

Petak 03.12.2010. 20:18
Malo je kasno za sve to , sviđaju mi se il ne sviđaju , imate jih i zivite s njima jer drugo vam ne preostane , dok ste jos vecina jer kad vas nadmase u broju niko vas vise nece pitat sta vam se sviđa i sta ne . Tako jes realno stanje nema sad mnogo mesta za promijenu . U Njemackoj sam cito da ima oko 250 đamija plus jedan put tolko jih je u gradnji .
Petak 03.12.2010. 20:44
ima jedna izreka" da su sve strijele uprtte ka onom ko propagira istinu" znate oni u Evropi bi rado istjerali Muslimane iz Evrope ali problem je u tome sto su sami doprinijeli tome kroz "Evropske Demokratske Standarde" koji garantuju pravo svih Nacija i Nacionalnosti,e zajebali su se sa tim i sada oni nemogu da promijene taj zakon jer bi to znacilo direktno ugrozavanje Nacionalnih prava drugih,a mi Muslimani to iskoristismo i iskoriscavacemo sve dok je zakon takav ,a po svoj prilici nece moci niko da ga promijeni jer se sa tim dovodi u pitanje kredibilitet Demokratske Evrope,sta jos da kazem nego da pojedini EU-Politicari pukose od muke da je to tako,a Muslimanima zelim da akobogda
Petak 03.12.2010. 21:13
Ovi Hićini praunuci ima da otrebe muslimane samo tako,i to u narednoj deceniji,i to ne verujem da će samo Nemačku da očiste,verovatno celu planetu.Podržaće ih SAD,Rusija,Izrael,....Da sam musliman,ili bih se spremao za put kod Alaha,ili za promenu identiteta i vere.Ali verovatno će oni da menjaju veru,postaće katolici.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online