Nedelja 5. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
8
Petak 26.11.2010.
20:15
Vestionline A

Žao mi je što Nikolić ne može da izleči frustraciju

Portparol Demokratske stranke Jelena Trivan izjavila je danas da su zahtevi naprednjaka, koje je izneo lider SNS Tomislav Nikolić, neracionalni i da je neukusno sa takvim zahtevima izlaziti pred građane, kao i upućivati ultimatume i pretnje.

"Čini mi se da su svi zahtevi koji se nalaze na spisku Srpske napredne stranke pokrivanje za onaj osnovni koji slušamo odavno, a to je raspisivanje izbora i njihova puka želja da dođu na vlast. To je legitimno, ali iza toga mora da stoji jasna platforma i ideja šta je to što nude građanima i zbog čega bi bili bolji od aktuelne vlasti", kazala je Trivan.

Jelena Trivan
 


Nikolić je juče pozvao predstavnike vlasti i drugih opozicionih stranaka na razgovor o raspisivanju vanrednih parlamentarnih izbora, i za januar 2011. godine najavio protestni skup, ukoliko se situacija u zemlji ne promeni.


SNS je Vladi Srbije postavila pet zahteva - razgovor o medijima, posebno onima koje finansiraju građani i uspostavljanje paritetne zastupljenosti predstavnika vlasti i opozicije u odnosu pola - pola u svim upravljačkim telima RTS i Studia B, zaustavljanje privatizacije "Telekom Srbija", kažnjavanje odgovornih za ubistvo Ranka Panića i za izbornu krađu u Boru.


Trivan je, komentarišući te zahteve, rekla da su su oni neracionalni, neki u obrazloženju i netačni, i podsetila da se vlast menja kada izgubi poverenje građana i parlamenta, a da aktuelna vlada to poverenje ima.

"Žao mi je što Tomislav Nikolić ne može da izleči svoju frustraciju što nije predsednik Srbije i što je Boris Tadić prisutniji, ali to prisustvo proizlazi iz njegove funkcije, a ne iz činjenice da mediji nisu dovoljno demokratični", rekla je Trivan.


Ona je dodala da ni vlast ni mediji nisu krivi za to što naprednjaci nemaju nikakvu strategiju, niti politiku.Kada je reč o zahtevu da se kazne odgovorni za ubistvo Panića i za dešavanja u vezi s lokalnim izborima u Boru, Trivan je kazala da će reformisano pravosuđe to ispitati i pokrenuti postupke.


"Za razliku od nekih prethodnih vremena, kada su oni ili njihovi koalicioni partneri bili na vlasti, sada imamo nezavisno pravosuđe koje radi svoj posao", rekla je portparolka demokrata.


Trivan je ocenila da zahtev naprednjaka za sprečavanje privatizacije "Telekoma" dolazi iz shvatanja Nikolića i njegovih koalicionih partnera da su "privatizacije pitanje političkih dilova i čerupanje državne imovine".

POVEZANE VESTI

Petak 26.11.2010. 20:16
opet je poljubila peglu.
Petak 26.11.2010. 20:28
skida li ova masku kada dodje kuci?
Petak 26.11.2010. 22:34
Bolje da joj Tadić da za plastičnu operaciju,na šta liči da se uplašiš. Mogla bi i zube da opere pocrneli od silnih laži.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online