Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Subota 14.02.2015.
17:15
Beta A

DS: Predsednik ne sme da preti Vukčeviću; SNS: DS je licemeran

Demokratska stranka (DS) ocenila je da je nedopustiv pritisak predsednika Srbije Tomislava Nikolića na tužioca za ratne zločine Vladimira Vukčevića, koji je najavio istragu protiv načelnika Generalštaba Ljubiše Dikovića. Srpska napredna stranka odgovorila je na ove prozivke, navodeći da su napadi DS-a više nego licemerni.

Fonet/N. Đ.
Rat DS-a i SNS-a zbog predsednikove izjave: Tomislav Nikolić

- Nemoguće je prisetiti se slučaja u novijoj evropskoj istoriji da je predsednik neke države pritiskao tužilaštvo na način na koji to danas čini Nikolić, bezmalo preteći Vukčeviću da “malo razmisli šta to kopa po Srbiji“, isključivo zbog najave istrage o navodima da je načelnik Diković umešan u ratne zločine - navodi DS.

DS ističe da je svako nevin dok se ne dokaže suprotno, a da je teret dokazivanja na pravosudnim organima.

Ta stranka navodi da Nikolić, umesto da zauzme takav stav, poštujući vladavinu prava, građenu uprkos njegovom velikom protivljenju i politici koju je on godinama zastupao, predsednik je izabrao da javno, putem medija, preti Vladimiru Vukčeviću.

Predsednik na taj način, kako ocenju DS, pokazujuje da suštinski ne razume ni koncept pravne države, ni vladavine prava, ni procesuiranja ratnih zločina, a samim tim ni evropske vrednosti za koje se, "očigledno, samo deklarativno zalaže".

Da li je i DS štitio "zločinca Dikovića"?

Srpska napredna stranka (SNS) optužila je Demokratsku stranku (DS) za licemerje zbog kritike predsednika Srbije Tomislava Nikolića i ocene DS da izjavom o tome da je ubeđen da je general Ljubiša Diković nevin, predsednik vrši pritisak na Tužilaštvo za ratne zločine.

- Pitamo Demokratsku stranku šta se to odjednom promenilo, da li su oni, dok su bili na vlasti, u stvari, štitili "zločinca Dikovića", ili sada samo osećaju potrebu da svoju državu, i na ovaj način, blate i ocrnjuju? - navodi u saopštenju SNS.

Srpska napredna stranka je zapitala DS u čemu je predsednik Srbije pogrešio.

- Da nije možda jer veruje u Vojsku Srbije, ili mislite da bi bilo primerenije da se kao predsednik vaše stranke, Bojan Pajtić, šetka po belom svetu i loše govori o svojoj državi? Ni ne očekujemo od stranke, koja na svom čelu ima čoveka koji gde god da se pojavi, izgovori više uvredljivih reči o Srbiji nego Tači ili Rama, da se sete da su oni istog tog načelnika Generalštaba postavili, i da im je u vreme njihove vlasti bio dobar, a ne zločinac", saopštila je SNS.

SNS je dodala da je saopštenje DS pokazalo da je to partija čije rukovodstvo "čine bestidnici".

POVEZANE VESTI

Subota 14.02.2015. 18:49
DS-omci.Pa ne preti već ga samo svrstava gde mu je mesto kao i vama u dju,brad,
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online