Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Četvrtak 04.11.2010.
14:58
Vestionline A

Nagradu za Mladića dati za Kraljevo

Srpska radikalna stranka predlaže Vladi Srbije da obećani iznos od 10 miliona evra onome ko dostavi informaciju o tome gde se nalazi haški optuženik Ratko Mladić nameni za pomoć građanima Kraljeva, koji su pretrpeli štetu od zemljotresa, izjavio je danas funkcioner SRS Aleksandar Martinović.

On je na konferenciji za novinare rekao da je poseta predsednika Srbije Borisa Tadića Vukovaru "skandalozna" i da predstavlja poniženje Srbije i svih srpskih žrtava tokom 90-ih godina, jer Hrvatska slavi 5. avgust kao "Dan domovinske zahvalnosti", kada su 1995. hrvatske snage u akciji "Oluja" izvršile najveće etničko čišćenje u Evropi posle Drugog svetskog rata.

Aleksandar Martinović
 

Zamenik šefa Poslaničke grupe Srpska radikalna stranka (SRS) Aleksandar Martinović smatra da je Tadićeva poseta Vukovaru još jedan čin ponižavanja Srbije i srpskog naroda, ali i srpskih žrtava tokom 90-tih godina.


"Pravo je pitanje zašto Boris Tadić nije otišao u Osijek, gde su snage Branimira Glavaša 1991. i 1992. godine ubile skoro 200 Srba", istakao je Martinović.


On je rekao i da zabrinjava zašto Tadić otvoreno ne postavi pitanje predsedniku Hrvatske Ivi Josipoviću i zvaničnom rukovodstvu te zemlje o povratku Srba na njihova vekovna ognjišta i pravo na imovinu.
 

DSS: Tadić iskrivljuje stvarnost

 

Šef Poslaničke grupe DSS Miloš Aligrudić ocenio je da je poseta Vukovaru "potpuno pogrešan potez, koji je za budućnost odnosa Srbije i Hrvatske kontraproduktivan koliko god to nekom trenutno izgledalo drugačije". "Stav DSS je da je to još jedan od nečuvenih i loših gestova predsednika Srbije, počev od onog provokativnog odlaska u Srebrenicu. Sada je na dnevnom redu Vukovar", rekao je on. Aligrudić je ocenio da ovim postupkom predsednik države iskrivljuje činjenicu da je srpska strana najviše gubila i stradala u prethodnom ratu i tokom 20. veka, kao i da je reč o odnosu prema hrvatskoj državi, koja je izvršila etničko čišćenje srpskog stanovništva.


Radikali smatraju da Srbi na Kosovu i Metohiji ni u kom slučaju ne bi trebalo da izađu na parlamentarne izbore u toj pokrajini, jer bi na taj način dali legitimitet nepostojećoj republici Kosovo, rekao je Martinović.


SRS podržava zaposlene u čije ime nastupaju sindikati, jer najniža penzija ne sme da bude manja od 60 odsto prosečne plate i u zakonu bi morala da ostane kategorija beneficiranog radnog staža, dok bi trebalo ukinuti nacionalne penzije, jer su izvor zloupotreba i korupcije, ali i obustaviti pregovore sa MMF-om, istakao je Martinović.


SRS će nastaviti da apeluje na vladu i ministarstva da intervenišu kod Haškog tribunala da se lideru radikala Vojislavu Šešelju, koji je operisan na srcu, omogući elementarno ljudsko pravo na život i adekvatnu zdravstvenu zaštitu, najavio je Martinović.


Postupak protiv Šešelja, koji je dokazao svoju nevinost, praktično je završen i pretresno veće je uvažilo zahtev tužilaštva da se angažuje veštak koji bi ispitao autentičnost dnevnika Mladića, rekao je Martinović, izrazivši očekivanje da suđenje bude okončano početkom sledeće godine, da presuda bude oslobađajuća i da se Šešelj vrati u Srbiju.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 04.11.2010. 15:06
Ovakav prijedlog i jeste jedino od SRS za ocekivati! Svaka im cast!!! Sve ostale partije u Srbiji bi i onako trebalo odsrtaniti, jer ni jedna ne gleda za narod i njegove istinske potrebe!!! Zivjeli nasi Radikali!!!
Četvrtak 04.11.2010. 15:24
Mislim da je 90% ljudi u Srbiji za to. Na zalost "nasa vlada" nikad nije uvazavala misljenje vecine naroda u ovoj zemlji :-(((
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online