Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
8
Utorak 02.11.2010.
10:09 >> 14:59h
Vestionline, B92, Tanjug, RTS A

Gotova pretraga, Mladića nema

Pripadnici Žandarmerije završili su pretres dve lokacije u Beogradu i etno selo Bajka na Bukulji, kod Aranđelovca, u potrazi za informacijama koje bi mogle dovesti do pronalaženja odbeglog haškog optuženika Ratka Mladića. RTS saznaje da je prilikom pretresa uhapšena jedna osoba.

Ulaz u restoran "Bajka" na Košutnjaku

Pretres u etno-selu Bajka na Bukulji trajao je nešto duže od tri sata. Selo, u koje nije bilo moguće ući tokom trajanja pretresa, napustila su četiri automobila i jedno terensko vozilo, a putnici u automobilima su imali kapuljače na glavi. Dve žene zaposlene u tom objektu su Tanjugovoj dopisnici rekle da u akciji pretresa niko nije odveden i da ništa nije odneto, kao i da im je zabranjeno da daju bilo kakve izjave.

Organi bezbednosti proveravali su tri lokacije, dve u Beogradu i jednu u Aranđelovcu, navodi B92. Istraživalo se etno selo Divljakovac bajka u Aranđelovcu, a prema nezvaničnim informacijama, vlasnik etno sela je vlasnik i restorana ''Bajka'' na Košutnjaku u Beogradu, koje je, takođe, bilo pod proverom. B92 navodi da je vlasnik sela i restorana u prestonici Goran Radivojević. Policija je navodno pretresala i njegov stan u Beogradu, a B92 je saopštio da je Radivojević priveden.

Kuća Gorana Radivojevića 
 

Mediji su ranije izveštavali o tome da je Radivojević obezbedio kombi za selidbu supruge Milorada Ulemeka Legije.

Kako je javila dopisnica Tanjuga, na ulazu u etno selo stajao je pripadnik žandarmerije koji nije dozvoljavao ulaz. Etno selo se sastoji iz jednog restorana i više vajata, objekata apartmanskog tipa. Sa ulaza se ne vidi unutrašnjost tog turističkog objekta, jer je ono zaklonjeno padinom.

Bivši komandant Vojske Republike Srpske, Mladić, nalazi se u bekstvu od kraja 1996. godine. Od tada do danas bilo je više pokušaja njegovog lociranja i hapšenja, ali svi su završeni bez uspeha.


Vojna policija je u maju 2007. godine pretresla vojni objekat u Deligradskoj ulici u Beogradu, ali je utvrdila da se tamo ne krije ni jedno od lica optuženih pred Haškim tribunalom. Iste godine, u oktobru je pretresana i kasarna u Beloj Crkvi, ali Vojska Srbije ni tada nije nikoga uhapsila.

Cvetković: Maksimalno smo angažovani

 

Premijer Srbije Mirko Cvetković izjavio je danas da su svi kapaciteti Srbije angažovani na rešavanju problema haških begunaca i da je današnja akcija potrage za Mladićem u tom pravcu.

 

"Naši kapaciteti su u najvećoj meri angažovani na rešavanju problema haških begunaca i ova akcija je u tom pravcu i to je sve što mogu da kažem", rekao je Cvetković.


U potrazi za Mladićem pripadnici policije su u novembru 2008. godine nekoliko sati pretresali porodičnu kuću i pogone fabrike "Vujić-Valjevo" u vlasništvu braće
Vujić.

Žandarmerija je bila zainteresovana za finansijsko poslovanje kompanije, ali i za lične predmete i dokumenta koja bi mogla uputiti na povezanost porodice Vidoja Vujića, jednog od vlasnika kompanije "Vujić-Valjevo" s Mladićem.


Pretres se dovodio u vezu s poslovnom saradnjom firme "Vujić" sa firmom "Impakt" čiji je vlasnik Darko Mladić, sin haškog begunca.


Porodična kuća Darka Mladića u Ulici Blagoja Parovića 119 pretresana je i početkom decembra 2008. godine, a njen cilj bila je potraga za " tragovima, dokazima, materijalima, dokumentima i bilo čime što može da predstavlja trag koji vodi do Ratka Mladića."

Unutrašnjost restorana "Bajka" na Košutnjaku
 



Poslednja potraga za Mladićem, odnosno informacijama i dokazima koje bi policiju dovele do tog haškog optuženika, obavljena je krajem februara, kada su pripadnici MUP pretresali njegovu porodičnu kuću na Banovom brdu u Beogradu.

POVEZANE VESTI

Utorak 02.11.2010. 10:12
b-92 jaclja. mladic je vidjen u arandjelovcu. pije prolom mineralnu vodu.
Utorak 02.11.2010. 10:41
posle banje ide jedna dobra masaza
Utorak 02.11.2010. 13:31
ovi ga jure za sada, a sta kad i ovo prodje, pa pocne general da njih juri.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online