Utorak 02.11.2010.
10:09 >> 14:59h
Vestionline, B92, Tanjug, RTS

Gotova pretraga, Mladića nema

Ulaz u restoran "Bajka" na Košutnjaku

Pretres u etno-selu Bajka na Bukulji trajao je nešto duže od tri sata. Selo, u koje nije bilo moguće ući tokom trajanja pretresa, napustila su četiri automobila i jedno terensko vozilo, a putnici u automobilima su imali kapuljače na glavi. Dve žene zaposlene u tom objektu su Tanjugovoj dopisnici rekle da u akciji pretresa niko nije odveden i da ništa nije odneto, kao i da im je zabranjeno da daju bilo kakve izjave.

Organi bezbednosti proveravali su tri lokacije, dve u Beogradu i jednu u Aranđelovcu, navodi B92. Istraživalo se etno selo Divljakovac bajka u Aranđelovcu, a prema nezvaničnim informacijama, vlasnik etno sela je vlasnik i restorana ''Bajka'' na Košutnjaku u Beogradu, koje je, takođe, bilo pod proverom. B92 navodi da je vlasnik sela i restorana u prestonici Goran Radivojević. Policija je navodno pretresala i njegov stan u Beogradu, a B92 je saopštio da je Radivojević priveden.

Kuća Gorana Radivojevića 
 

Mediji su ranije izveštavali o tome da je Radivojević obezbedio kombi za selidbu supruge Milorada Ulemeka Legije.

Kako je javila dopisnica Tanjuga, na ulazu u etno selo stajao je pripadnik žandarmerije koji nije dozvoljavao ulaz. Etno selo se sastoji iz jednog restorana i više vajata, objekata apartmanskog tipa. Sa ulaza se ne vidi unutrašnjost tog turističkog objekta, jer je ono zaklonjeno padinom.

Bivši komandant Vojske Republike Srpske, Mladić, nalazi se u bekstvu od kraja 1996. godine. Od tada do danas bilo je više pokušaja njegovog lociranja i hapšenja, ali svi su završeni bez uspeha.


Vojna policija je u maju 2007. godine pretresla vojni objekat u Deligradskoj ulici u Beogradu, ali je utvrdila da se tamo ne krije ni jedno od lica optuženih pred Haškim tribunalom. Iste godine, u oktobru je pretresana i kasarna u Beloj Crkvi, ali Vojska Srbije ni tada nije nikoga uhapsila.

Cvetković: Maksimalno smo angažovani

 

Premijer Srbije Mirko Cvetković izjavio je danas da su svi kapaciteti Srbije angažovani na rešavanju problema haških begunaca i da je današnja akcija potrage za Mladićem u tom pravcu.

 

"Naši kapaciteti su u najvećoj meri angažovani na rešavanju problema haških begunaca i ova akcija je u tom pravcu i to je sve što mogu da kažem", rekao je Cvetković.


U potrazi za Mladićem pripadnici policije su u novembru 2008. godine nekoliko sati pretresali porodičnu kuću i pogone fabrike "Vujić-Valjevo" u vlasništvu braće
Vujić.

Žandarmerija je bila zainteresovana za finansijsko poslovanje kompanije, ali i za lične predmete i dokumenta koja bi mogla uputiti na povezanost porodice Vidoja Vujića, jednog od vlasnika kompanije "Vujić-Valjevo" s Mladićem.


Pretres se dovodio u vezu s poslovnom saradnjom firme "Vujić" sa firmom "Impakt" čiji je vlasnik Darko Mladić, sin haškog begunca.


Porodična kuća Darka Mladića u Ulici Blagoja Parovića 119 pretresana je i početkom decembra 2008. godine, a njen cilj bila je potraga za " tragovima, dokazima, materijalima, dokumentima i bilo čime što može da predstavlja trag koji vodi do Ratka Mladića."

Unutrašnjost restorana "Bajka" na Košutnjaku
 



Poslednja potraga za Mladićem, odnosno informacijama i dokazima koje bi policiju dovele do tog haškog optuženika, obavljena je krajem februara, kada su pripadnici MUP pretresali njegovu porodičnu kuću na Banovom brdu u Beogradu.

2024 © - Vesti online