Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
10
Sreda 27.10.2010.
16:26
Vestionline A

N. Pazar: Policija se neće mešati, Zukorlić hvali i upozorava

Novopazarska policija neće asistirati sudskim izvršiteljima koji su, prema odluci Višeg suda, za sutra zakazali iseljenje Fakulteta za islamske studije, javlja radio Sto plus.

Prema policijskim izvorima, procena je da bi intervencija u trenutku kada muslimani odlaze na hadž mogla da ima loše posledice na situaciju u Novom Pazaru.

Policija pažljiva prema napetoj situaciji u Novom Pazaru

Nakon petogodišnjeg suđenja, mešihat Islamske zajednice u Srbiji, kojim rukovodi glavni muftija Muamer Zukorlić, odnosno Fakultet za islamske studije, dobio je pravosnažnu i izvršnu presudu na osnovu koje, pod pretnjom sudskog izvršenja, mora da se iseli iz prostora površine oko 400 kvadratnih metara, koji se nalazi u prizemlju zgrade.


Rukovodstvo Uniproma računa da su pre pet godina kupovinom preduzeća kupili i zgradu, dok Islamska zajednica u Srbiji smatra da zgrada nikako nije ni mogla biti prodata, jer je reč o vakufu.

Zukorlić: Bravo za policiju!


Muamer Zukorlić je ocenio kao "dobar znak" najavu policije da neće intervenisati tokom sutrašnjeg izvršenja sudske presude o iseljenju Fakulteta za islamske studije iz prizemlja zgrade u centru Novog Pazara.


"Mi ćemo za svaki slučaj biti tu da vidimo da li će tako biti, pa ako budu tu rećićemo im hvala vam popravili ste se, a ako ne budu tu mi ćemo se ponašati kako smo ponašali i do sada", poručio je Zukorlić.


Zukorlić je rekao da Islamska zajednica u Srbiji nije izvor nestabilnosti i da su njeni sledbenici fini dok ih, kako je rekao, niko ne dira.


Muftija je podsetio da je za sutra zakazano isvršenje presude o iseljenju Fakulteta za islamske studije i dodao da je to vakuf (zadužbina) Gazi Isabega koje Islamskoj zajednici, kako je rekao, niko neće oteti.

 

Branićemo vakuf Gazi Isabega


"Zgrada u kojoj se nalazi Fakultet za islamske studije je najstariji vakuf Gazi Isabega i naravno da nam ga neće oteti jer vakuf ne pripada tajkunima nego muslimanima, a ako pripada muslimanima oni će ga braniti", rekao je Zukorlić pred oko hiljadu građana koji su došli na centralni novopazarski trg da isprate prvu grupu putnika na hadžiluk u Meku i Medinu.

Muamer Zukorlić

Muftija tvrdi da su ovih dana, godina i meseci muslimanske institucije pod permanentnim nasrtajem - od islamske zajednica, preko škola i medresa do Univerziteta, ali je dodao da se muslimani zbog toga ne plaše i da njih ništa ne može uplašiti jer su pod "zaštitom Svevišnjeg Gospodara".


Zukorlić je ukazao da život muslimana u Sandžaku počiva na tri stuba - prvi je Islamska zajednica, drugi je Bošnjačko nacionalno veće, a treći je Internacionalni univerzitet.

Nije slučajno, tvrdi on, što se na te institutcije nasrće i što se pokušava njihovo rušenje, jer ako sruše ta tri stuba "biće srušen i ovaj narod (muslimani)".


"Sve će probati dok ne shvate šta ne mogu, a mi ćemo sve probati dok oni ne shvate šta sve mi možemo", kazao je Zukorlić.


Za svakog muslimana ili muslimanku odlazak na hadž je obaveza koju treba ispuniti bar jednom u životu.

POVEZANE VESTI

Sreda 27.10.2010. 17:14
...ma bitno je hapsiti decu i davati im naziv "huligan"...ovi mudzahedini rade sta hoce, jer pederi komanduju i jednima i drugima....
Sreda 27.10.2010. 17:42
...ovo je TRAGIKOMICNO!....Zukorle HVALI I UPOZORAVA....pa sta je on samozvani sheik!...da nije Raska njegovo vlasnistvo....sta je bre ovo? ...u kom veku mi zivimo?....OVO JE ZAJEBAVANJE SRPSKOG NARODA U ZDRAV MOZAK!!!...samo za ovo treba revolucija...samo za ovo...
Sreda 27.10.2010. 20:02
Hvala bogo sto smo se odvojili :-)
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online