Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Sreda 27.10.2010.
14:52
Tanjug A

Ratni rezervisti: Cvetkoviću, pomozi nam!

Predsednik Udruženja boraca rata od 1990. godine u Valjevu i zamenik predsednika Štrajkačkog odbora ratnih vojnih rezervista Srbije Ljubomir Bradić izjavio je na današnjoj konferenciji za novinare da se udruženje obratilo za pomoć predsedniku vlade Mirku Cvetkoviću radi isplate ratnih naknada borcima iz Kolubarskog okruga.

Rezervisti Kolubarskog okruga traže da se i na njih primeni takozvani model Topličkog okruga.

Srbija, na žalost, ima dugu tradiciju zanemarivanja i zaboravljanja svojih boraca i ratnih heroja


Valjevski rezervisti podsećaju da je u ime Vlade Srbije takav sporazum još 2008. sa Štrajkačkim odborom ratnih vojnih rezervista iz nerazvijenih opština Koršumlije, Lebana, Bojnika, Žitorađe, Doljevca i Prokuplja, potpisao tadašnji ministar a sadašnji predsednik vlade Mirko Cvetković.


Po tom sporazumu predložena je isplata pomoći nerazvijenim opština u iznosu od dva miliona dinara, a da bi se ona dobila uslov je da su rezervisti proveli na ratištu 78 dana.

Istim sporazumom rezervisti su oslobođeni plaćanja sudskih taksi za podnete tužbe.

"Posle niza pregovora sa nadležnim u Vladi Srbije niko nam do danas nije dao odgovor niti novac kojim bi se obeštetili i naši rezervisti iz Kolubarskog okruga. Smatramo da smo u tome oštećeni u odnosu na ustavna prava, jer ovo pravo nismo mogli da ostvarimo ni putem suda, a ni u vidu pomoći od Vlade Republike Srbije, kako su to već ostvarili rezervisti u mnogim krajevima Srbije i bez plaćanja sudskih taksi", kaže Bradić.


Rezervisti iz Valjeva apeluju na premijera Cvetkovića da se donese zakon o boračko-invalidskoj zaštiti na koji se prema njihovom mišljenju neopravdano dugo čeka.

POVEZANE VESTI

Sreda 27.10.2010. 16:57
Kuc, kuc - Da - Dobar dan. Jeli ovo Deda Mrazova kancelarija? - Da, izvolite šta ste hteli? - Znate mi smo došli da pitamo Dedu ... - Izvinite, samo da spakujem torbu, slobodno vi pričajte, sve čujem - Pa znate i mi smo ratovali ... - Pričajte vi slobodno, samo da ovu torbu odnesem do auta ... - Ovaj, mi smo bez posla, pa smo mislili ... - Tako je, razmišljanje je vrlo bitno za čoveka, nastavite slobodno slušam vas... - Pa eto i mi bi smo kao što su i neki drugi .... - A molim, vas nemojte, pa drugi su drugi vi budite prvi. Čovek uvek treba da stremi ka prvom mestu. Nastavite molim vas ... - Pa opet da se vratimo na početak ... - Nemojte na početak jer smo početničke korake savladali ...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online