Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 05.10.2010.
12:18 >> 15:07h
Vestionline A

Policajci blokirali deo Nemanjine ulice

Protest nekoliko stotina pripadnika Policijskog sindikata Srbije završen je danas mirno i bez incidenata oko 13.40 sati ispred zgrade Vlade u Beogradu, uz najavu da će od sutašnjeg odgovora kabineta premijera zavisiti dalje akcije tog sindikata.

Traže potpisivanje posebnog kolektivnog govora
 

Predstavnici sindikata su razgovarali sa generalnim sekretarom vlade Tamarom Stojčević koja im je, kako su rekli, obećala da će preneti njihove zaheve premijeru i sutra ih o tome obavestiti.


Osnovni zahtevi tog sindikata su potpisivanje posebnog kolektivnog ugovora za zaposlene u MUP-u, kojim bi se uredilo i plaćanje noćnog i prekovremenog rada, jubilarnih nagrada, rada na državni praznik...


Predsednik polcijskog sindiakta Srbije Veljko MIjailović rekao je da Stojčevićeva bila naklonjena prema sindikalnim zahtevima, dodajujući da će svi budući koraci tog sindikata zavisiti od odluka Vlade Srbije.


Predstavnik tog sindikata Zoran Lonačar je rekao posle protesta da "imamo dobre namere vlade, a šta će konkretno biti od toga znaćemo sutra".


Sindikalci smatraju da zaključak vlade, kojim se prava zaposlenih u MUP-u rešavaju izmenama i dopunama kolektivnog ugovora za državne službenike i nameštenike ne može da se primeni na policiju zbog specifičnosti njenog posla.


Sindikalci traže i da se policiji obezbede odgovarajuće uniforme i tehnička sredstva za rad, kao i da se iz procedure povuče predlog zakona o penzijsko invalidskom osiguranju čije odredbe su, po njima, loše za policajce.


Tokom protesta koji je zvanično počeo petnaestak minuta posle podneva bio je zatvoren za saobraćaj deo ulice od Kneza Miloša do Sarajevske. Policajci su protestovali u civilnim odelima noseći transparente sa preteženo sindikalnim zahtevima i nazivima svojih jedinica.


Redovnog policijskog obezbeđenja gotovo da nije bilo, osim uobičajenog broja policajaca koji obezbeđuju zgradu vlade. Tokom protesta, koji je trajao nepuna dva sata, sa razglasa je puštana popularna muzika u kojoj se veličaju zahtevi radnika i naglašava borba za poboljšanje materijalnog i socijalnog položaja.


Protestu su se priključili predstavnici nezavisnog i samostalnog sindikata, a među okupljenima je bio i savetnik u vladi Srbije Ivica Tončev. 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online