Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Nedelja 03.10.2010.
14:27
Tanjug A

Šešelja u Hagu lečili elektrošokovima!

Šef pravnog tima za odbranu predsednika Srpske radikalne stranke Vojislava Šešelja Zoran Krasić izjavio je danas u Zemunu da lider SRS koji je otišao zdrav u Hag, sada ima zdravstvene probleme zbog nezadovoljavajućeg nivoa zaštite u Haškom tribunalu.

Šešelj pod elektrošokovima: Zdravlje sve slabije
 

Krasić, visoki funkcioner SRS je na konferenciji za novinare rekao da je potrebna veća briga o zdravlju Šešelja, koja u Haškom tribunalu zavisi samo od sekretarijata tog suda i od toga koliko košta zdravstvena nega, jer su u Holandiji sve zdravstvene usluge skupe.

Šešelj je optužen za zločine protiv čovečnosti i povrede ratnog prava i običaja u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini (BIH) i Vojvodini od 1991. do 1993. godine.


Predsednik SRS je 21. januara 2009. dodatno optužen za nepoštovanje Tribunala zbog obelodavanja imena i drugih ličnih detalja tri svedoka, čiji je identitet po nalogu pretresnog veća bio zaštićen od javnosti.


Šešelj je osuđen na 15 meseci zatvora zbog nepoštovanja suda i ta kazna mu je potvrđena 19. maja 2010.


Vođa SRS je 4. februara ove godine drugi put optužen zbog objavljivanja u knjizi podataka o 11 zaštićenih svedoka.

"Nad Šešeljem je 17. septembra izvršena metoda elektrokonverzije, odnosno elektrošokova putem kojih doktori pokušavaju da srce vrate u normalni sinusni ritam zbog aritmije, istakli su ranije u stručnom timu koji pomaže odbranu haškog optuženika."


Krasić je istakao da je neophodno primeniti doktrinu zloupotrebe postupka i pustiti Šešelja na slobodu, jer je nepravedno suditi čoveku čija se prava krše i nad kojim se sprovodi tortura i koji je skoro osam godina u pritvoru.


Zvaničnik SRS je izrazio očekivanje da će se Šešelj uskoro vratiti u Srbiju, jer tužilaštvo ad hok suda Ujedinjenih nacija nije uspelo da dokaže krivicu.

Krasić je rekao da za sada nema ni najava pretresa, ni pojavljivanja Šešelja u sudnici, jer Haški tribunal i dalje nastoji da oduglovači postupak protiv lidera SRS i da se ne zna da li će ponovo biti održana statusna konferencija.

"Haški tribunal nastavlja da krši prava lidera SRS i razmišlja da se u sudnici pojavi još jedan svedok tužilaštva", rekao je Krasić, ocenivši da bi moralo da se preispita i istraži da li je tužilaštvo "pritiskalo i ucenjivalo svedoke" i da li treba da odgovara za nepoštovanje suda.

POVEZANE VESTI

Nedelja 03.10.2010. 14:37
Врати се Војводо!!!!! Надам се за њихово добро да се неће превише зајебати, па га ликвидирати, јер неће бити свесни какав бес ће на себе навући, има да им ова шачица Срба загорча живот као што им га загорчава задњих 100 година, али овог пута идемо до краја! Волимо те Војо!!!!!!!!
Nedelja 03.10.2010. 14:56
Luđake lijece elektrosokovima hahahahaha
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online