Utorak 23. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 26.11.2017.
10:39
Vestionline, Politika.rs A

Šešelj: Tribunalu bi sad odgovaralo da Mladić umre

Lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj izjavio je da odbrana generala Ratka Mladića ne treba da odustaje od dobro potkovane žalbe, jer presuda Mladiću nije zasnovana na pravnim načelima i jer se uvek nađe neki častan sudija kao što je Žan-Klod Antoneti.

SRS
Istorija će kad-tad morati da obradi ulogu Haškog tribunala: Vojislav Šešelj

Šešelj je naglasio da nije nemoguće da sudija Antoneti bude glavni sudija u žalbenom postupku Ratka Mladića.

- Antoneti je dar-mar napravio u postupku protiv Milana Lukića, provalio i dokazao sudske nameštaljke i protivpravne postupke - rekao je Šešelj za "Politiku".

Šešelj je istakao da su Mladića osudili za sva krivična dela na osnovu navodnog učešća u udruženom zločinačkom poduhvatu, a taj "udruženi zločinački poduhvat" ne postoji ni u statutu Tribunala, a ni u njegovom Pravilniku o postupku i dokazima".

- Jasno je da su smislili to da bi izbegli dokazivanje njegove veze sa bilo kojim konkretnim zločinom. Njemu nije dokazano učešće ni u jednom zločinu, niti da je imao bilo kakvu vezu sa njim, da je naređivao, da je podsticao, da je izvršio, pomagao, podržavao... Nije mu utvrđivana ni komandna odgovornost. Rekli su "on je pripadnik udruženog zločinačkog poduhvata, posledica tog poduhvata je to i to, on je to svesno želeo"... - naveo je Šešelj.

On pretpostavlja da će žalba na presudu Radovanu Karadžiću biti razmatrana tek naredne, a možda i 2019. godine, a to, kako je rekao, znači da će tako nešto biti i sa Mladićem.

Šešelj je rekao da sumnja da će Mladić biti pušten na lečenje.

- Oni bi najviše voleli da on umre dok čeka razmatranje žalbe. Onda tako ova prvostepena presuda postaje pravosnažna - rekao je on.

Prema rečima Šešelja, istorija će kad-tad morati da obradi ulogu Haškog tribunala.

- Od nas samih zavisi koliko će njihov celokupan rad biti podvrgnut kritici. Dosadašnji režimi u Srbiji nisu ništa radili i uradili na tome - rekao je lider radikala.

On je dodao da će do kraja života obraditi sve haške procese i presude pojedinačno.

- Već sam objavio sedam knjiga i ne prekidam rad. Sada upravo završavam knjigu "U Srebrenici nije bilo genocida" sa obiljem dokumenata i dokaza - rekao je on.

Šešelj je dodao da veruje da će njegova knjiga uzdrmati javnost i to svetsku.

- Došao sam do frapantnih podataka koji razotkrivaju mnoge ujdurme i smišljenu i godinama vođenu prljavu propagandu - rekao je Šešelj, koji je kao haški optuženik imao priliku da iznutra proučava rad Haškog suda.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online