Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 27.09.2010.
00:15
Tanjug A

DS i SNS neće zajedno pred izbore

Visoki funkcioneri Demokratske Stranke (DS) i Srpske napredne stranke (SNS) Nada Kolundžija i Aleksandar Vučić odbacili su mogućnost predizborne saradnje te dve političke partije.

Nada Kolundžija

Šefica poslaničkog kluba DS Nada Kolundžija je u emisiji "Utisak nedelje", televizije B92, rekla da su posle izbora za tu stranku prihvatljive sve opcije koje dele iste vrednosti i ciljeve, ali da sa SNS to u ovom momentu nije slučaj.

"Posle izbora svi koji su spremni i koji imaju politiku kao DS nisu neko sa kim ne možemo da razgovaramo. Naprednjaci apsolutno nisu dosegli nivo u kojem bi mogli da pomislimo da su po ciljevima i vrednostima stranka koja prihvata iste principe kao DS. SNS sada to nije", rekla je Kolundžija.

Kolundžija je rekla je da bi ta stranka bila najzadovoljnija kada bi sve stranke u Srbiji iskazale jedinstvo oko ulaska u Evropsku uniju (EU), ali da nema dileme da je Demokratska stranka Srbije (DS S) protiv toga, a da SNS "u suštini nije nekakva evropska snaga".


Zamenik predsednika SNS Aleksandar Vučić je, u istoj emisiji, napomenuo da saradnja SNS i DS "ne samo da nije nerealna, već i gotovo nemoguća".
 

"Srbija nema alternativu, a SNS je za evropski put Srbije, kao i za saradnju sa svima u svetu", istakao je Vučić i dodao da je lider naprednjaka Tomislav Nikolić lideru DSS Vojislavu Koštunici na prošlonedeljnom sastanku preneo da SNS neće promeniti stav prema EU. Vučić je negirao da je SNS poslala stenograme razgovora sa DSS stranim ambasadama.

Aleksandar Vučić

Vučić je dodao da šef delegacije EU u Srbiji Vensan Dežer nije na sastanku sa liderom SNS Tomislavom Nikolićem rekao da naprednjaci neće imati pristup ambasadama ukoliko budu ušli u koaliciju sa DSS, navodeći da je on lično predstavnike jedne istočne i dve zapadne ambasade uputio na sajt SNS i stenograme svih izjava o ulasku Srbije u EU.


Vučić je dodao da je na sastanku s Koštunicom dogovoreno da se dve stranke međusobno ne napadaju, ali da su već sutradan iz DSS stigle "salve uvreda" i da su, između ostalog, rekli kako naprednjacima neko "zavrće uši".


Zamenik predsednika SNS je rekao da je Koštunica taj koji je državljane Srbije izručio Tribunalu u Hagu, oslobodio iz zatvora teroriste i dočekivao na "crvenom tepihu" one koji su bombardovali Srbiju.


Potpredsednik DSS Nenad Popović, treći učesnik u emisiji, rekao da ta stranka i dalje veruje da će sa SNS naći zajedničke principe i u buduće voditi politiku koja je isključivo u interesu građana Srbije.

Nenad Popović

Popović je takođe kazao da je Koštunica sa državnicima iz EU razgovarao kao premijer, u vreme kada evropske države nisu priznale jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova i Metohije, a da se lider SNS Nikolić "u kafani" sastajao sa nemačkim ministrom spoljnih poslova Gvidom Vesterveleom.


"Ja bih jako voleo ukoliko bi nam se SNS pridružila u konceptu da samo Srbija nema alternativu, ali mi smo strpljivi. Voleo bih kada bi u budućnosti SNS prihvatila naše argumente i sa nama u buduće vodila jaku beskompromisnu državnu politiku isključivo u interesu građana", zaključio je Popović.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online