Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 06.09.2010.
12:30 >> 18:33h
Tanjug A

Policija u Pazaru reagovala tek posle napada; Sindikat traži pomoć

Zamenik predsednika Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da će policija u Novom Pazaru reagovati samo ako dođe do narušavanja javnog reda i mira, jer ona "nije tu da rešava verske i političke probleme". On je dodao da je "nulta granica tolerancije" napad na polcajca ili neku državnu instituciju.

Čuvamo javni red i mir: Ivica Dačić

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da je "jedan broj ljudi" uhapšen zbog kršenja javnog reda i mira i napada na policijce u subotnjem incidentu u Novom Pazaru. Prema njegovim rečima, na osnovu kvalifikacije Tužilaštva protiv njih će biti podnete prekršajne i krivične prijave.

"Policija nije tu da rešava političke i verske probleme već da sačuva javni red i mir", rekao je Dačić odgovarajući na pitanja novinara posle razgovora putem video-linka sa hrvatskim ministrom policije Tomislavom Karamarkom.

Dačić je rekao da je policija u Novom Pazaru reagovala posle napada na njih i naglasio da su zahvaljujući reakciji policije izbegnuti veći incidenti

On je dodao da će policija nastaviti da održava javni red i mir, a da je "nulta granica tolerancije" napad na polcajca ili neku državnu instituciju.

Dačić je pozvao sve aktere u Novom Pazaru da otvorena pitanja i probleme rešavaju mirno, razgovorom, a ne da ih "prebacuju na policiju napadima na policajce".

Dačić kaže da je lako je imati "zapaljivu retoriku", ali da je potrebno dovoljno mudrosti kako bi se očuvali mir i stabilnost, ukazavši da je situacija u Novom Pazaru mirna i da bilo "kakvo zaoštravanje" nije ni u čijem interesu.

Policajac dobio udarac po šaci

"Policija u Novom Pazaru pokazala je visok nivo odgovornosti što očekujemo i od onih koji organizuju proteste", rekao je Dačić, i ukazao na specifičnost strukture stanovsništva u tom delu Srbije.


Na poziv mešihata Islamske zajednice u Srbiji, kojim rukovodi glavni muftija Muamer Zukorlić, u subotu su u Novom Pazaru organizovani protesti zbog toga što je, kako tvrdi mešihat, Gradska uprava uzurpirala zemljiste koje pripada vakufu (zadužbina) kako bi na njemu gradila obdanište.

Sindikat: Policija bila na meti nasilnika

 

 

Veljko Mijailović

Policijski sindikat Srbije ocenio je kao nedopustive napade na policiju tokom protesta u Novom Pazaru i pozvao državne organe, MUP Srbije i tužilaštvo da nešto učine povodom sve češćih napada na pripadnike policije.

 

"Policija je ponovo na meti nasilnika. U subotu je osmoro naših kolega lakše i teže povređeno u nemirima koji su izbili u Novom Pazaru", navodi se u saopštenju ovog sindikata.

 

U saopštenju se napominje da u proteklih nekoliko godina gotovo nijedan napadač na policiju tokom nemira i demonstracija nije nađen i kažnjen.

 

"Kakvu to onda poruku država šalje građanima? Da li je to znak huliganima da mogu bez ikakve kazne da napadaju i kamenuju policiju, ili je to znak policajcima da niko neće da ih zaštiti, a da se svako ko prekrši zakon u ovoj državi kažnjava, sem napadača na policiju", upitao je Veljko Mijailović, predsednik Policijskog sindikata Srbije.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online