Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Ponedeljak 18.11.2013.
14:24
Klix.ba A

Muftija u Frankfurtu skupio 733.000 €

"Sandžački muftija Muamer Zukorlić voli dijasporu i dijaspora voli njega. Dijaspora ne žali da odreši kesu, a muftija se ne libi da traži i tako se zajedno svako malo nađu na donatorskim večerama po belom svetu", početak je teksta koji je o muftiji Muameru Zukorliću objavio sarajevski portal Klix.ba.

Ovaj put prihvatao i sitno: Muftija na donatorskoj večeri
 

Prvi čovek Islamske zajednice u Srbiji i ovog vikenda imao je uspešnu donatorsku večeru u Frankfurtu, na kojoj je prikupio neverovatnih 733.000 evra.

U organizaciji Bošnjačke nacionalne fondacije (BNF), Zajednice sandžačke dijaspore (ZSD) i Sandžak biznis asocijacije (SABA) održana je manifestacija "Kapija Peštera", na kojoj je upriličena donatorsko veče za Islamski kulturni centar u Dugoj Poljani, kao i obnovu Arap-džamije u Novom Pazaru.

Zašto džamija, a ne fabrika

 

Zukorlić je objasnio zbog čega ne prikuplja donacije za otvaranje fabrika, već za izgradnju džamija. "Zlobnici su me prozivali više puta. Kažu, zar nije bilo preče otvoriti fabriku, pa zaposliti ljude. Nisam kompetentan odgovoriti na to pitanje. Ali, odmah sam pomislio kako bi to izgledalo kada bi muftija imao donatorsku večeru za otvaranje fabrike. Mislim da bi svi skočili da me osude, jer se mešam u posao političara. Rekli bi: Zašto to radiš, samo još to ti je ostalo, nema u šta se nisi upetljao. Onda ja ne bih još i to da im uznem", rekao je Zukorlić, dodajući da čak i da to uradi, čemu to služi kad na čelo fabrika dođu lopovi koji ih opljačkaju.

"Na donatorskoj večeri je zapisana donacija od velikg broja vakifa u iznosu od 633.000 evra za Kapiju Pešteri i 100.000 evra za obnovu Arap-džamije. Iznos i dalje nije konačan, jer se veliki broj donatora naknadno javlja", piše na sajtu Svetskog bošnjačkog kongresa.

Međutim, ovog puta smo ostali uskraćeni za muftijin šou "Večeras ne važi sitno", kakav je imao u Luksemburgu kada je poručio da prima donacije samo od 500 evra pa naviše.

Gosti iz domovine su se požalili dobrotvorima domaćinima da ih napadaju mediji u Sarajevu i Beogradu, ali i neki sandžački, a sve s ciljem da im poremete planove u vezi s donatorskim večerama. Tako je rečeno da su "zlobni mediji" upravo iz tog razloga objavili da se muftija ženi po treći put.

Do Nove godine muftija će sa svojim saradnicima posetiti Švedsku, Švajcarsku, pa Hrvatsku i Makedoniju.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 18.11.2013. 14:57
Kad li ćemo mi Srbi da se složimo ovako
Ponedeljak 18.11.2013. 15:44
Je li tražio pare kao i onda sa čuvenom: "Hiljadu ima i ko nema!"? E pa kakav džeparoš. No, i treba džepariti budale. Za to i služe.
Ponedeljak 18.11.2013. 18:03
Желим му што више џамија и добре земљотресе!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online