Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 10.09.2018.
20:55
Vestionline, Tanjug A

Vučić: "Falsifikovali" su moj govor

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras danas da su neki u regionu falsifikovali deo njegovog govora koji se odnosio na Slobodana Miloševića, jer, kako je ocenio, nemaju kapacitet da se suoče sa odgovornom politikom, nitiu da vode takvu politiku.

Foto: Tanjug
Aleksandar Vučić se obraća narodu na Kosovu

- Ti i takvi politiku mogu da vode samo ako imaju lošeg Vučića i lošu Srbiju. Ako nudimo mir, onda to nije Srbija kakvu žele - ocenio je predsednik na zajedničkoj pres konferenciji sa senatorom Ronom Dzonsonom, povodom informacija u regionu da je "glorifikovao Miloševića". 

- Svako ko je slušao moj govor u Kosovskoj Mitrovici mogao je da čuje i razume da je pominjanje Slobodana Miloševića bila ne glorifikacija, već, naprotiv, ozbiljna i odgovorna kritika politike koju smo vodili - rekao je Vučić i dodao da su neki zaboravili ili ispustili da prenesu sve što je rekao. 

Rekao sam, precizirao je, da je rekao da je Milošević imao najveću podršku, da je bio veliki lider, ali da su rezultati njegove politike bili veoma veoma loši.

- Taj, drugi deo rečenice su zaboravili ili ispustili - istakao je. 

Kako je naveo, svako ko je pažljivo slušao, a neki novinari iz regiona jesu, a neki nisu slušali, mogao je da čuje da je u Kososvskoj Mitrovici najviše pričao o našim zabludama i greškama, o putu u budućnost i o neophodnosti drugačijih odnosa Srba i Albanaca i primetio da nikada manje aplauza nije dobio, ali da misli da mu nikada više ljudi nije reklo da je govorio istinu. 


Dodao je da su neki njegov govor bukvalno falsifikovali, da je na njemu da poštuje prethodnike, da ima svoje mišsljenje, ali da se trudio da ih nikada ne napada zbog gluposti, kao, na primer, da li je Miloševićeva supruga nekom pomogla da dobije stan ili što mu sin ima diskoteku...

- To je bila ne glorifikacija, već naprotiv, ozbiljna i odgovorna kritika politike koju smo ranije vodili i to, što je razumeo svako, sa vrlo lošim rezultatima po Srbiju - rekao je Vučić i dodao da je stoga i naveo da ne treba više da gajimo kult grobova, već živih, odnosno - ne kult prošlosti, već budućnosti. 

- A, zašto su to neki koristili, izvlačeći iz konteksta moje reči? To pokazuje da nisu spremni da se suoče sa odgovornom politikom i da nisu u stanju da je vode - rekao je predsednik Srbije. 

Predsednik Srbije je rekao da oni politiku mogu da vode samo ako imaju lošeg Vučića i lošu Srbiju, a, ako nudimo mir, onda to nije Srbija kakvu žele. 

Vucicć je dodao da pretičemo sve zemlje u regionu i po visini plata i penzija, da ćemo ih uskoro sve prestići, a da ćemo za tri godine prestizati i druge zemlje. 

- Mnogima ne odgovara uspešna, demokratska, bogatija Srbija, koja čuva mir i stabilnost - rekao je predsednik Srbije. 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online