Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Nedelja 12.08.2018.
08:40
Vestionline, Tanjug A

"Srbija nikada neće učestvovati u antiruskoj histeriji"

Srbija i Rusija će nastaviti da unapređuju vojno-tehničku saradnju, zajednički je zaključak sastanka ministara odbrane Srbije i Ruske Federacije, Alksandra Vulina i Sergeja Šojgua.

Tanjug
Aleksandar Vulin

Rusija daje punu podršku Srbiji u rešavanju kosovskog problema i poštuje politiku predsednika Aleksandra Vučića, a Srbija nikada neće podleći antiruskoj histeriji i uvesti sankcije Rusiji, konstatovano je na sastanku, saopšteno je iz Ministarstva odbrane Srbije.

Šojgu i Vulin sastali su se na vojnom poligonu Alabino nadomak Moskve po završetku Međunarodnih vojnih igara. 

Srpski ministar odbrane je u posetu RF došao na Šojguov poziv. 


Poželevši dobrodošlicu srpskoj delegaciji, Šojgu je rekao da mu je drago što sa Srbijom i Vulinom ima aktivnu saradnju i istakao da se sa srpskim kolegom vidi već treći put od početka ove godine. 

Vulin je preneo pozdrave predsednika Srbije i vrhovnog komandanta VS, Aleksandra Vučića i zahvalio se predsedniku RF zbog njegovog razumevanja pozicije Srbije kada je u pitanju rešavanje pitanja Kosova i Metohije.

- Još jednom smo dobili podršku Ruske Federacije kada je u pitanju rešavanje kosovskog problema, da je Srbija ta koja može i treba da donese odluku a da će Ruska Federacija uvek biti uz Srbiju. Ruska Federacija veoma poštuje politiku našeg predsednika i poštuje politiku Srbije kada je u pitanju očuvanje Kosova i Metohije, kada je u pitanju očuvanje interesa Srbije i srpskog naroda - rekao je Vulin.

Vulin je istakao je i da je Srbija prijateljska zemlja Rusiji.

- Srbija nikada neće učestvovati u antiruskoj histeriji i nikada neće razmatrati uvođenje bilo kakvih sankcija Ruskoj Federaciji, niti će biti tamo gde se o Rusiji loše govori ili gde se Rusija napada - rekao je srpski ministar odbrane. 

Šojgu je saradnju Rusije i Srbije ocenio kao veoma uspešnu naročito u delu vojno-tehničke saradnje, što je za Rusiju i najbitnije, i najavio i unapređenje saradnje na poljima vojno-tehničke, vojne saradnje kao i saradnje koja se tiče zajedničkih vežbi i obuka, navodi se u saopštenju. 

Potvrdio je da u narednom periodu Srbija može očekivati da će se nastaviti realizacija dogovorenog - nabavka novih helikoptera MI 17 i borbenih helikoptera MI 35. 

Šojgu se zahvalio ministru Vulinu na učešću ekipe Vojske Srbije na Međunarodnim vojnim igrama.

- Vaša ekipa je bila veoma uspešna na ovom svetskom takmičenju. Razumem da bi ste hteli bolje i zato sam spreman da vašoj ekipi sledeće godine pružim sve mogućnosti za trening - zaključio je Šojgu.

POVEZANE VESTI

Nedelja 12.08.2018. 10:41
Голи Оток је данас у Кроацији, нема где да шаљемо Имфорбировце, па дај шта даш, резонују Титови пионири. Нема санкција Русима али нико не може да нам одузме Титову политику несврстаних земаља. То није гео-политички појам као Голи Оток.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online