Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 07.02.2018.
15:36
Danas A

Šutanovac: Vučićev režim je nastavak Miloševićeve vlasti

"Jasno je da je trenutna vlast ne samo ideološki i politički bliska Mirjani Marković, već je to kontinuitet Miloševićevog establišmenta", kaže predsednik Demokratske stranke Dragan Šutanovac, komentarišući najavu da će predsednik LSV Nenad Čanak tražiti od premijerke Srbije Ane Brnabić da se lično založi za rešavanje pitanja o tome zašto Rusija ne izručuje Mirjanu Marković, suprugu Slobodana Miloševića, Srbiji.

EPA/Koca Sulejmanovic
Mirjana Marković

- To nije pitanje mog stava već činjenice da gospođa Marković mora da bude izručena da bi odgovarala pred sudovima ove zemlje ali i pred građanima za sva zlodela tog režima, a pogotovo njene stranke koja je bila specijalizovana za otimanje novca, pokretne i nepokretne imovine tadašnje Srbije - kaže Šutanovac za Danas.

On dodaje da "za ratnohuškanje, za širenje mržnje, za likvidacije, za ratove i deset godina koje je otela ovoj zemlji niko nikada neće moći da abolira ni nju ni njenog muža ni čitav taj režim".

- U zemlji u kojoj niko nije imao volje ni snage da otvori razgovor o onome što se događalo tokom devedesetih godina prošlog veka svaki komentar deluje suvišno - ističe Srbijanka Turajlić, članica Pokreta slobodnih građana.

Ona napominje da danas, pogotovo, kada su, kako kaže, na vlasti aktivni učesnici i inicijatori mnogih događanja, svako preispitivanje krivice, ne samo Mirjane Marković, neminovno otvara pitanje i njihove odgovornosti, koja nije i ne može nestati sa izjavom o promeni uverenja.

- Stvarno ne znam koja je uloga Rusije u svemu tome, ali sam ubeđena da ovde niko na vlasti ne želi da Rusija postupi po toj poternici - ističe Srbijanka Turajlić za Danas.

Nenad Čanak je u pisanoj izjavi upućenoj medijima istakao da je "posebno interesantna mogućnost da prijateljska zemlja kao što je Ruska Federacija 2008. godine pruži azil i Marku Miloševiću i Mirjani Marković, za kojom je Srbija raspisala Interpolovu poternicu".

Izručenje Mirjane Marković, ocenjuje on, pomoglo bi da se rasvetli politička pozadina ubistva Slavka Ćuruvije i Ivana Stambolića, pokušaji atentata na Vuka Draškovića i mnoga druga politička ubistva i progoni političkih protivnika.

Ispovest Kuriru

Ekskluzivnu ispovest Mirjane Marković ovih dana u nastavcima objavljuje Kurir, gde ona tvrdi da živi skromno, od penzije, da ima velike troškove za kuću u Tolstojevoj ulici na Dedinju koju izdaje. Navodi da ćerku Mariju nije videla 15 godina, ali da se sa njom čuje svakodnevno.

Tvrdi da ona i njen muž nisu imali novac koji im se pripisuje već da to sebe projektuju oni koji o tome pričaju. Kaže i da je Peti oktobar plod izdaje, u kojoj su učestvovale i izbeglice preko Drine kojima su ona i njen suprug dok su bili na vlasti pružili utočište u Srbiji. 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online