Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
8
Utorak 11.03.2014.
12:51
Beta A

Dačić lepo o Đinđiću, sa Mirom nije dobar

Premijer i predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić rekao je danas da "posle 14 godina treba konačno da se zna" da li porodica bivšeg predsednika SRJ Slobodana Miloševića može da se vrati u Srbiju i da to nije političko nego pravno pitanje. Dačić je danas govorio i o Đinđiću, za koga je rekao da je dao život za svoju zemlju i da od toga veća žrtva ne postoji.

Đinđić dao život, a Miloševići... to je pravno pitanje
 

Dačić rekao da je red da se reši pitanje MIloševića, ali da niko nije imao političke hrabrosti da se suoči s njim. "Nisam s njima (porodicom Milošević) u dobrim odnosima, ne govorim da je to naš politički uslov (povratak u Srbiju). Ako su krivi, neka budu osuđeni", rekao je predsednik SPS-a.

Dačić je kazao da je o tom pitanju razgovarao i s nekadašnjim predsednikom Srbije i DS-a Borisom Tadićem 2008. godine. Prema njegovim rečima, u rešavanju statusa porodice Milošević ne vidi ništa sporno i treba odgovoriti na pitanje da li neko sme da se vrati u zemlju, da li se protiv nekog vodi postupak, da li ima poternica i da li će biti hapšenja.

"Neko treba da saopšti da li se Miloševići gone. To su pravna pitanja, ne politička, ova vlast sigurno ne progoni porodicu Milošević", rekao je lider SPS-a.

On je rekao da je porodica Milošević razočarana odnosom Srbije prema Slobodanu Miloševiću i, ne računajući njegovu suprugu Mirjanu Marković, ne žele da dođu u Srbiju jer smatraju da se država nekorektno ponela prema bivšem predsedniku.

"Ne tražimo aboliciju, ali posle 14 godina treba da se zna da li je neko odgovoran. To nije u našim rukama, to je u rukama pravosuđa", rekao je Dačić.

Danas se navršava osam godina od smrti Slobodana Miloševića u Haškom tribunalu gde mu je bilo suđeno zbog zločina u bivšoj Jugoslaviji.

"Đinđić je dao život za svoju zemlju"


Povodom 11 godina od ubistva premijera Zorana Đinđića Ivica Dačić je rekao da je Đinđić bio politički protivnik kojeg je poštovao i čovek koji je za svoju zemlju položio život. "Veća žrtva i veće priznanje, od tog, ne postoji", rekao je Dačić.

 

POVEZANE VESTI

Utorak 11.03.2014. 14:02
Onaj,koji se JAVNO zalagao za bombardovanje YU,koji je krsio na najgrubsi nacin Ustav SRJ,koji je prodao i izdao sve u YU i zahvaljujuci njemu YU ne postoji vise,on je prema ovome IDIOTU dao zivot za zemlju,a onaj koji je branio drzavu protiv NATO-a,kojiu se borio protiv Siptarske teroriste,koji se uspeo,da NATO ne zauzme celu SRJ,on je prema ovome IDIOTU nista. Nabijem ti ga majke Ivice Thaci!!!
Utorak 11.03.2014. 12:56
Ovaj ima kičmu ko kišna glista
Utorak 11.03.2014. 14:14
O BOŽE DALI ČOVEK MOŽE DA SHVATI ŠTA SVE OVAJ DAČIĆ VELEIZDAJNIK IZGOVARA,DEFINITIVNO ON NIJE NORMALAN,DOBRO PAMTIM ŠTA JE GOVORIO O PETOOKTOMBARCIMA,KOJI SU IZVRŠAVALI I DAN DANAS IZVRŠAVAJU NAREDJENJA NATO ZLIKOVACA.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online