Sreda 07.02.2018.
15:36
Danas

Šutanovac: Vučićev režim je nastavak Miloševićeve vlasti

EPA/Koca Sulejmanovic
Mirjana Marković

- To nije pitanje mog stava već činjenice da gospođa Marković mora da bude izručena da bi odgovarala pred sudovima ove zemlje ali i pred građanima za sva zlodela tog režima, a pogotovo njene stranke koja je bila specijalizovana za otimanje novca, pokretne i nepokretne imovine tadašnje Srbije - kaže Šutanovac za Danas.

On dodaje da "za ratnohuškanje, za širenje mržnje, za likvidacije, za ratove i deset godina koje je otela ovoj zemlji niko nikada neće moći da abolira ni nju ni njenog muža ni čitav taj režim".

- U zemlji u kojoj niko nije imao volje ni snage da otvori razgovor o onome što se događalo tokom devedesetih godina prošlog veka svaki komentar deluje suvišno - ističe Srbijanka Turajlić, članica Pokreta slobodnih građana.

Ona napominje da danas, pogotovo, kada su, kako kaže, na vlasti aktivni učesnici i inicijatori mnogih događanja, svako preispitivanje krivice, ne samo Mirjane Marković, neminovno otvara pitanje i njihove odgovornosti, koja nije i ne može nestati sa izjavom o promeni uverenja.

- Stvarno ne znam koja je uloga Rusije u svemu tome, ali sam ubeđena da ovde niko na vlasti ne želi da Rusija postupi po toj poternici - ističe Srbijanka Turajlić za Danas.

Nenad Čanak je u pisanoj izjavi upućenoj medijima istakao da je "posebno interesantna mogućnost da prijateljska zemlja kao što je Ruska Federacija 2008. godine pruži azil i Marku Miloševiću i Mirjani Marković, za kojom je Srbija raspisala Interpolovu poternicu".

Izručenje Mirjane Marković, ocenjuje on, pomoglo bi da se rasvetli politička pozadina ubistva Slavka Ćuruvije i Ivana Stambolića, pokušaji atentata na Vuka Draškovića i mnoga druga politička ubistva i progoni političkih protivnika.

Ispovest Kuriru

Ekskluzivnu ispovest Mirjane Marković ovih dana u nastavcima objavljuje Kurir, gde ona tvrdi da živi skromno, od penzije, da ima velike troškove za kuću u Tolstojevoj ulici na Dedinju koju izdaje. Navodi da ćerku Mariju nije videla 15 godina, ali da se sa njom čuje svakodnevno.

Tvrdi da ona i njen muž nisu imali novac koji im se pripisuje već da to sebe projektuju oni koji o tome pričaju. Kaže i da je Peti oktobar plod izdaje, u kojoj su učestvovale i izbeglice preko Drine kojima su ona i njen suprug dok su bili na vlasti pružili utočište u Srbiji. 

2024 © - Vesti online