Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Subota 18.11.2017.
12:31
b92.net, Vestionline A

Nema vanrednih izbora, na redu samo beogradski

Srbija neće ići na vanredne republičke izbore i beogradski će izbori biti najverovatnije u martu, saopšteno je nakon sednice Glavnog odbora SNS.

Tanjug
Aleksandar Vučić "kuje" plan za budućnost Srbije

Kako je rekla Maja Gojković, odluka je doneta na osnovu predloga lidera SNS i predsednika Srbije Aleksandra Vučića, a "preovladali su njegov predlog, kao i isključivo interesi republike Srbije, a nešto manje interesi Srpske napredne stranke".

Govoreći na početku sednice Glavnog odbora naprednjaka, Vučić je ponovio svoje stavove o izborima, ali je rekao i da će odluka biti doneta posle GO.

- Oni već danas kažu da imaju duplo više, ako izgubimo nije strašno. Strašno je ako ne ustanemo - rekao je Vučić.

Kako je rekao, za njega su "izbori najmanje važna tema", a na Predsedništvu nije bilo ni dogovora, ali ni preglasavanja. 

- Postoje različite ideje. Ideja da idemo na vanredne izbore podstaknute su stranačkim ralozima, manjim delom i državnim razlozima. Radi se o tome da bismo uz objedinjene izbore martu imali vremena do 2022. godine da radimo posao. Takođe, kako je rekao Nebojša Stefanović, ako izgubimo gradske, a dobijemo republičke jer nas većina Srbije podržava, niko neće moći da postavi pitanje legitimiteta - rekao je Vučić.

Ipak, Vučić kaže da on nije za vanredne izbore. 

- Ne postoji nijedan stranački argument protiv njih, ali državnih ima. I da ne izgubimo mnogo vremena, jer ja mislim da će biti u redu sve sa budžetom i sa fiskalnom disciplinom, znam da za to vreme nećemo moći da razgovaramo o Kosovu, o nastavku reformi - rekao je Vučić. 

Takođe, on je upitao da li ima smisla da posle novih izbora na istom mestu ostanu premijerka Ana Brnabić i predsednica Skupštine Maja Gojković. 

- A obe rade izvanredno svoj posao. Mislite da ja čeznem da pokažem da Ana nije dobra, da sam bio mnogo bolji. Pa ona ima moju punu podršku, radi vredno, dobro, radi uz nemoguće pritiske i iznura i spolja - rekao je Vučić. 

Govoreći o Beogradu, on je ponovio da "oni već misle da su pobedili" i "priznao" je da je njegova greška što više nije stao u zaštitu Siniše Malog. 

- Ova vlast je za tri i po godine uradila više nego bilo ko ranije. I Vesić i Mali su prestali da govore loše jedan o drugom, rade, bore se. Mi imamo rezultat da pokažemo, a oni nemaju ništa - rekao je Vučić.

POVEZANE VESTI

Subota 18.11.2017. 18:34
Вучић није много паметан али није ни толико глуп да распише ванредне републичке изборе. Он је свестан да му гори под ногама и да ће отићи у историју после следећих републичких избора :)
Subota 18.11.2017. 22:45
Što se tiče izbora:svi videli to malo para u budžetu pa zinuli i otvorili džepove.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online