Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 27.10.2017.
14:31
D. Dekić - Vesti A

SNS slavi: Sveta Petka bez Tome, Palme i Malog

Srpska napredna stranka svečano je obeležila svoju slavu, Svetu Petku, u partijskom novobeogradskom sedištu uz lomljenje kolača i bogatu trpezu.

Vesti
Na slavi SNS bogata trpeza i veliki broj gostiju

Među brojnim gostima koji su se tiskali u gužvi u prostorijama stranke u Novom Beogradu, nije bilo osnivača SNS Tomislava Nikoilića, bivšeg predsednika Srbije i prvog lidera naprednjaka.

Slavlje je vrvelo od ministara koje je predvodila premijerka Ana Brnabić i gradskih funkcionera ali bez gradonačelnika Siniše Malog.

Bila je  i potpredsednica SNS guvernerka Narodne banke Jorgovanka Tabaković.

Goste je dočekivao zvanični domaćin slave Marko Đurić, uz pomoć partijskog kolege Nikole Selakovića. Uz njega su stajali mladići i devojke obučeni u nošnju kakva se nekad nosila u Prištini.

Dobro raspoloženi predsednik Srbije Aleksandar Vučić stigao u društvu ministra policije Nebojše Stefanovića i čelnika BIA Bratislava Gašića, a potom i sma  vrlo srdačno pozdravljao prisutne.

- Gde si Šabane - uzviknuo je Vučić poznatom folk pevaču Šabanu Šauliću koji je na slavu stigao sa suprugom Gordanom.

Nedaleko je stajao i Luka Karadžić, brat bivšeg predsednika Republike Srpske Radovana Karadžića koji je u haškom Tribunalu.

Lider socijalista, zamenik premijera  Ivica Dačić, pojavio se bez svog koalicionog partnera lidera Jedinstvene Srbije Dragana Markovića Palme.

Bio je tu i biznismen Bogoljub Karić, lider Pokreta Snaga Srbije, koga u javnosti nema skoro dva meseca, odnosno od kada je izrazio želju da bude premijer.

Karić je međutim, u vreme lomljenja slavnskog kolača, umesto sa koalicionim partnerima, stajao sa novinarima.

Marko Đurić je u pozdravnom govoru poručio da SNS treba da bude ponosna što je Srbija zemlja slobodnih ljudi koja sama vodi unutrašnju i spoljnu politiku.

Naglasio i da zahvaljujući Vladi i predsedniku Aleksandru Vučiću Srbija ima "najbolje međunacionalne odnose".

- SNS ima razloga da ide uzdignute glave, 700.000 članova SNS treba da budu ponosni time što je stranka radom i trudom pokrenula točak istorije napred - naveo je Đurić, dodajući da je "Srbija je preokrenula svoju sudbinu" i vratila se "iz ambisa i ponora i ekonomskog sunovrata".

A, od Brace sokovi

Slavski sto svečarski dekorisan bio je dekorisan i obilat raznim specijalitetima, uglavnom od ribe, a za zaslađivanje su ponuđene baklava i alva. To je razočaralo neke od zvanica, a komplet postan meni, domaćini su pravdali činujenicom  da je slava ove godine "pala" u petak kada se prema pravoslavnim običajima posti.

Pilo se Dečansko vino i manastirsko pivo, a za sokove se pobrinula poslastičarnica "Pelivan".

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online