Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 06.09.2017.
21:37
Vestionline, N1 A

Priština: Bivši rektor Univerziteta napadnut kamenicama

Najmanje tri osobe napale su kamenicama bivšeg rektora Prištinskog univerziteta i profesora Ekonomskog fakulteta, Srećka Milačića, pred zgradom ovog fakulteta u Kosovskoj Mitrovici. Milačić je nepovređen.

YouTube/Kosovo Sever Portal
Kamere su zabeležile momenat napada na Srećka Milačića

- Hvala Bogu, čistom slučajnošću, niko nije povređen. Ja i svi koji smo danas bili tu i videli sve čudimo se kako se nije desilo ništa. Lupalo je i praštalo na sve strane. Izašao sam iz auta da uđem na fakultet. Zapraštalo je odjedanput. Brzo sam ušao na fakultet i na taj način sam se spasao i izvukao da ne budem povređen. Tri lica su učestvovala u napadu - rekao je Milačić za "KoSSev".

Na pitanje da li je vreme kojim je snimak obeležen i u stvarnosti - tačno vreme napada (11:46), Milačić odgovara potvrdno.

Neposredno nakon ulaska u zgadu fakulteta, ovaj profesor je zatražio snimak sa nadzornih kamera, ali i uspeo da mobilnim telefonom snimi upravo ono što je na njima zabeleženo.

"Snimio sam svojim telefonom i telefonom kolege koji je bio sa mnom, jer su odmah naredili da nam se ne da snimak. Došao je dečko prvobitno da nam da snimak, ali je naredba odmah stigla da nam se snimak, ipak, ne da", objašnjava.

Na pitanje da li su obavestili policiju, odnosno da li je i kada obavljen uviđaj, Milačić, potvrđujući da je to učinio, međutim, tvrdi i da se pripadnici Kosovske policije nisu pojavili.

"Policija je odmah pozvana, međutim, niko se nije pojavio iz policije. Čekajući da se neko pojavi, pomislili smo da je sve to sinhronizovano, i otišao sam potom. Naknadno ću otići da prijavim. Otići su sa ovim snimcima, jer se na njima vide koja su to lica. Jedan od njih je dežurao kod nas na fakultetu, imali smo velikih problema."

Na pitanje na kakve probleme misli i o kome se radi, Milačić odgovara da poseduje fotografije ove osobe, da se radi o "dva strana lica koja borave u dekanatu fakulteta od kraja avgusta i pod prisilom čuvaju dekana" i dodaje dalje.

- Dekanica je maltene kidnapovana na fakultetu. Ona je 24 časa pod nadzorom i pratnjom. Dato joj je obezbeđenje i to od 28. avgusta.

Na pitanje zašto, Milačić tvrdi da je razlog pokušaj navodnog sprečavanja njegovog povratka na fakultet, a što se i danas upravo dogodilo i to neposredno nakon samog napada.

- To je samo zato da bi se sprečio moj povratak na fakultet. To je glavni razlog. Dekanica je pod pritiskom. U paviljonu gde ona stanuje, u dekanatu gde radi - 24 časa je obezbeđuju dva lica, dok je mene jedno od tih lica, maltene, danas izbacilo iz dekanata i reklo mi da moram da izađem iz dekanata.

U trenutku dolaska na fakultet, objašnjava dalje Milačić, on je imao ispit zakazan u podne, kada je i došlo do pokušaja njegovog navodnog izbacivanja, a neposredno nakon samog napada.

- Otišao sam u dekanat po dokumenta neophodna da obavim ispit i onda je izašla dekanica koja je čula moj glas u hodniku. Izašla je da me pozdravi. To lice iz 'obezbeđenja' zgrade naložilo joj je da se vrati u dekanat, a ona me je potom zamolila da dođem kod nje na svega minut, radi razgovora. Ja sam ušao, a on me je odmah izbacio iz dekanata.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online