Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Ponedeljak 06.03.2017.
18:01
D. Dekić - Vesti A

Svi sanjaju uskršnju pobedu

Zahuktala bitka vlasti i opozicije za fotelju predsednika Srbije rezultirala je proteklog vikenda i prvim zvaničnim kandidaturama. Posle premijera Aleksandra Vučića, koji je za svega šest sati skupio 60.000 potpisa i Republička izborna komisija mu potvrdila kandidaturu, u subotu u ponoć kandidovao se i bivši zaštitnik građana Saša Janković.

A. Čukić
Saša Janković i Vuk Jeremić u petoj brzini kampanje

Potpise podrške Jankoviću, predao je proslavljeni košarkaški selektor Dušan Duda Ivković koji je rekao da je tu kao građanin koji ne želi i nikada neće ući u politiku, ali podržava "najbolje što Srbija trenutno ima".

- Nadam se da će upravo milioni građana da se dignu sa rijalitija i glasaju za najbolje za Srbiju - poručio je Ivković.

Bler mi ne treba

Vuk Jeremić je, naglasivši da je predstavljao Srbiju u svetu u teškim vremenima, naveo da mu neće biti potreban Toni Bler.
- Ne treba mi on da me vodi za ruku i objašnjava kako da se ponaša i šta da priča u Briselu, Njujorku, ili bilo gde drugo - kaže Jeremić.

Saša Janković je istakao da je na njemu ogromna odgovornost kao kandidatu građana koji veru i nadu u budućnost zajedno sa njim ulažu u povratak države sa stranputice.

- Uveren sam da to možemo i da mogu da vratim smisao institucijama, da budem ne samo predsednik već i tačka oslonca svim institucijama neophodnim da bi građani imali dostojanstvo - rekao je Janković.

Jankovića je podržao i pop pevač Vlado Georgiev, koji smatra da mu je zbog te podrške otkazan koncert u Smederevu. U znak protesta zbog otkazivanja nastupa, na gradskom trgu okupilo se 4.500 uglavnom mladih, gde im je Georgiev otpevao nekoliko pesama i rekao da mu je žao što nije mogao da za njih peva u hali mnogo duže.

U Čačku je Vuk Jeremić na predizbornoj konvenciji, pred više hiljada građana, najavio svoju pobedu na izborima.

- Na uskršnju zoru rodiće se pobeda, pobeda nad strahom, silom, pohlepom i laži, pobeda naroda - poručio je Jeremić.

On je istakao da građane svega nekoliko nedelja deli od dana kad na naplatu dolaze sva lažna obećanja ove vlasti. Napominjući da se tamni oblak nadvio nad Srbijom, ukazao i da "nas je obuzeo strah i zahvatilo beznađe".

- Brinemo šta nam nosi sutra, spajajući kraj s krajem, dok nas deca s prekorom gledaju i odlaze, a sećamo se boljih i srećnijih dana, kad smo bili svoji na svome, puni nade i ponosa - naveo je bivši šef diplomatije.


Buni se ambasador

Povodom predizborne poruke Aleksandra Vučića u Vranju, da njegovi protivnici prete "nasiljem i destabilizacijom i u Srbiji prave Makedoniju i Ukrajinu" reagovao je ambasador Ukrajine u Srbiji Oleksandar Aleksandrovič:
- Ukrajina ne može da dozvoli da neka strana zemlja izvrši agresiju protiv Srbije i okupira deo njene teritorije i apsolutno podržavam takav stav. Ako se misli na događaje na Evromajdanu, reč je o zabludi poređenja, jer je u Ukrajini došlo do protesta naroda protiv korumpirane vlasti.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 06.03.2017. 22:22
Brrrrrrrrrrrr!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online