Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 23.02.2017.
18:01
D. Dekić - Vesti A

Tabloidi streljaju legende

Proslavljeni srpski košarkaški stručnjak Dušan Ivković navukao je na sebe gnev režima rečenicom izgovorenom na skupu podrške predsedničkom kandidatu Saši Jankoviću: "Ova vlast je najgora do sada."

A. Čukić
Breme opozicionara: Dušan Ivković

Jedan od najuspešnijih evropskih trenera svih vremena našao se na nišanu tabloida bliskog Vladi Srbije, koji je izneo optužbu da je Ivković u politiku ušao kada mu je odbijen zahtev za legalizaciju "nezakonito sagrađenog dvorca u Velikom Mokrom Lugu od 1.785 kvadrata, bazena od 271,8 kvadrata i golubarnika od 182,6 kvadrata".

Otrovne strele

Uvek jake reči, prema rečima analitičara Dragomira Anđelkovića, sa suprotstavljenih strana padaju u predizbornim kampanjama.
- Oni koji su opozicioni lideri žestoko kritikuju vlast, pa se tako i na njih sa vladajuće strane odapinju strele. To je uobičajeno - kaže Anđelković.

Obrušavanje na Ivkovića usledilo je posle optužbi na račun Saše Jankovića da je zloupotrebio Draganu Janković, majku tragično stradalog dečaka Alekse, žrtve vršnjačkog nasilja. Dragana Janković takođe je izašla za govornicu na predizbornom skupu bivšeg Zaštitnika građana.

Tabloid blizak vlasti koji se ostrvio na Ivkovića objavio je da je košarkaški stručnjak rekao kako se nije žalio ni za šta vezano za njegovu kuću i imanje.

- Mi smo podneli zahtev za legalizaciju, sve je regularno. Ne dajem više nikakve izjave telefonom - preneo je taj tabloid, kako su naveli, Ivkovićevu izjavu.

Dušan Ivković tabloidne tvrdnje nije želeo da komentariše.

- Na putu sam za Atinu i o optužbama na moj račun obratiću se naciji po povratku u zemlju, odnosno za desetak dana - kratko je za "Vesti" rekao zaslužni trener.

Ivković je još na predizbornom skupu kazao da je satanizovan i kandidat kojeg je podržao. On je okupljenima rekao da Janković nije podlegao pritiscima i istakao da nema vremena za čekanje da se vlast raspadne.

- Građani, svi na izbore, imamo za koga da glasamo - poručio je Ivković.

Oterali bi nas u konclogor

Glumac Branislav Lečić ne krije ogorčenje zbog medijske satanizacije ljudi iz grupe od 100 javnih ličnosti koje su podržale kandidaturu Saše Jankovića, među kojima je i on.

- Kao da se traga za svakim ko nije za vlast i njenog vođu. Mogu samo da očekujem da Vučić i njegov tabloidni urednik koji se ponaša kao šef koncentracionog logora, odu i korak dalje od anatemisanja onih koji su uz Jankovića. Da recimo ograde jedan prostor i po mogućstvu streljaju u njemu - kaže Lečić za "Vesti".

Dronovi prate opozicionare

Javni zahtev da prestane odmazda nad ljudima koji ne podržavaju Aleksandra Vučića, iznela je narodna poslanica Marinika Tepić, koja je i članica Jankovićevog izbornog štaba.
Ona tvrdi da je policijski dron snimao posetioce Jankovićeve tribine u Pančevu, a da su lokalni inspektori zaposeli lokal u kojem je tribina održana.
- Direktori javnih preduzeća naprasno su počeli da menjaju sistematizacije, ukidajući radna mesta ljudima koji su bili na skupu - kaže Marinika Tepić.

Poznati glumac je zapitao da li to premijer misli da nema u Srbiji drugog naroda, osim onog koji je za njegovu stranku.

- Ostali koji ga ne obožavaju su izdajnici i šljam i treba ih odvesti u koncentracioni logor, pa da ih pristalice njegove partije gledaju kao u zoološkom vrtu - zaključio je Lečić.

Ministru se niko ne zamera

Ministar odbrane, naprednjak Zoran Đorđević, praktično je Ivkovićev komšija i živi u susednom Malom Mokrom Lugu. Prema navodima portala KRIK, ministar Đorđević, između ostalog, ima kuću od 86 kvadratnih metara vrednu 47.000 evra koja je takođe u postupku legalizacije, ali ga tabloidi nisu napali zbog toga.

Takođe, predsednik skupštinskog odbora za obrazovanje i bivši muftija Muamer Zukorlić gradi nelegalni objekat u centru Novog Pazara. Premijer Aleksandar Vučić je rekao da ne želi sukob pravoslavaca i muslimana, već će naći način da bude primenjen zakon. Epilog je još nepoznat. Njegov koalicioni partner Zukorlić gradnju je opravdao rečima da u Srbiji ima milion nelegalnih objekata.

Uspesi za pamćenje

Dušan - Duda Ivković je slavu stekao ne samo u Srbiji i Evropi, već i na drugim kontinentima. Sa Partizanom je 1979. osvojio triplu krunu, prvenstvo i Kup Jugoslavije i evropski Kup Radivoja Koraća. Šampion Evrope sa Olimpijakosom 1997. i 2012, Evrokup osvojio sa AEK-om 2000. i Dinamom 2006, a prvenstvo Grčke sa PAOK-om 1992, Olimpijakosom 1997. i 2012 i ruskim CSKA 2003, 2004, 2005.
Kao selektor doneo niz medalja svojoj zemlji.
Sa reprezentacijom SFRJ:
* Olimpijske igre 1988. srebro
* Evropsko prvenstvo 1989. zlato
* Svetsko prvenstvo 1990. zlato
* Evropsko prvenstvo 1991. zlato
* Sa reprezentacijom SRJ:
* EP 1995. zlato
* Sa selekcijom Srbije
* EP 2009. srebro
* Kao član stručnog štaba Željka Obradovića, doprineo je i osvajanju srebrne medalje na OI 1996, kao i titulama na EP 1997. i SP 1998.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online