Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Utorak 14.02.2017.
20:31
Vestionline A

Tektonska promena u vrhu države: Vest o kandidaturi Vučića "obletela" region i svet

Sa naslovom "Vučić prelomio, želi biti predsednik Srbije" zagrebački Jutarnji list je preneo informaciju iz Beograda da je Predsedništvo SNS odlučilo da premijer Aleksandar Vučić bude kandidat te stranke za šefa države.

A. Čukić
Vest da je Aleksandar Vučić predstavnik SNS-a na budućim predsedničkim izborima uzburkala javnost

Vest je inače objavljena u svim elektronskim medijima u regionu, a u većini je zauzela udarno mesto.

Jutarnji list se još pita da li je plan da se istovremeno s predsedničkima raspišu i prevremeni parlamentarni izbori ili će Vučić jednostavno delegirati premijersku funkciju nekom svom odabraniku, kog bi potvrdila postojeća parlamentarna većina.

Pozivajući se uglavnom na beogradske medije, vest o odluci Predsedništva SNS preneli su mediji u BiH, Crnoj Gori i Makedoniji.

Svi oni podsećaju na ranije datu izjavu predsednika Tomislava Nikolića "da će građani u utorak uveče ili sredu od Vučića čuti ko će biti kandidat SNS na predsedničkim izborima".

Mediji prenose i da je upitan da li postoji mogućnost da ne sarađuje sa Vučićem ako aktuelni premijer bude kandidat za predsednika.

- Ne postoji - odgovorio je Nikolić.

Vest da je vrh vladajuće Srpske napredne stranke danas odlučio da kandiduje Vučića kao kandidata na predsedničkim izborima koji će biti održani na proleće, prenele su velike svetske agencije pod oznakom hitno.

Kandidat SNS suprotstaviće se kandidatima "rascepkane i razjedinjene opozicije", navodi britanski Rojters i prognozira da bi izbori za šefa srpske države mogli da budu održani u aprilu.

Rojters ocenjuje i da će to biti ključni test popularnosti Vučića i njegovih ekonomskih reformi, koje je podržao MMF, kao i njegovih nastojanja da Srbiju i njenih 7,3 miliona stanovnika približi EU.

Rojters citira reči ministra Stefanovića, za kojeg navodi da je ključni saveznik premijera, da je "odluka o kandidaturi Vučića bila jednoglasna".

Britanska agencija takođe ističe da je SNS odlučila da ne podrži kandidaturu odlazećeg predsednika Tomislava Nikolića, za kojeg navodi da je bivši ultranacionalista, koji je petogodišnji mandat započeo 2012.

Agencija Tass je takođe izvestila da je srpski premijer Aleksandar Vučić postao kandidat Srpske napredne stranke na predsedničkim izborima u aprilu.

Ruska agencija takođe citira ministra Stefanovića da je odluka bila jednoglasna.

Tass je preneo i da je ranije danas srpski predsednik Tomislav Nikolić kazao da se neće kandidovati za drugi mandat.

POVEZANE VESTI

Utorak 14.02.2017. 21:04
ne pada mi na pamet da se kandidujem na predsedničkim izborima i svakako neću biti predsednik Srbije", rekao je Vučić za Tanjug onomad.......DOSTA JE BILO!......................................................................................................................................................................................................
Utorak 14.02.2017. 21:13
SVE DOK JE OVACA, NECE FALIT VUNE!!! ..........................................................................................................................................................................................................................................................
Utorak 14.02.2017. 21:08
Sledecu deceniju i po imace Srbija svog cara !
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online