Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 30.05.2017.
12:49
Vestionline, Tanjug A

I dalje se ne zna ko će biti premijer: Odluka do 18. juna

Odluka o novom premijeru biće doneta do 18. juna, precizirao je premijer Aleksandar Vučić na konferenciji za medije.

Tanjug
Vučić planira da na svečanoj ceremoniji inauguracije primi novog premijera i članove vlade

- Ko će biti premijer znaće se između 12. i 18. juna - rekao je Vučić i naveo da još nije odlučio ko će to biti, ali je ideja, rekao je, da na svečanoj ceremoniji svoje inauguracije kao šefa države primi novog premijera i nove članove vlade.  

- Inauguracija je planirana za 23. jun - rekao je.

Vucić je, odgovarajući na pitanja novinara kazao da je za promenu Ustava potreban širok konsenzus i široka rasprava. 

Kako je rekao, oko Ustava se mora razgovarati na svim nivoima sa poltičkim strankama, NVO, svim sferama društva, ali da to treba činiti sa idejom kako vidimo Srbiju za 30 godina.

- Međutim, da ga neko (Ustav) oktroiše - taj slučaj se neće dogoditi - poručio je Vučić.

Tenzije u regionu

Vučić je najavio da će i kao šef države uložiti mnogo napora u očuvanje mira i stabilnosti u regionu. Objasnio je da danas dve stvari karakterišu stanje u regionu - da ima mnogo tenzija, ali da su posle mnogo godina problemi jasno izraženi:

- Za razliku od prošlosti ti problemi nisu stavljeni pod tepih. Ta stvar nije loša, jer bar jedni druge ne lažemo - istakao je Vučić.

Rekao je da Hrvatska i Srbija dobro znaju šta misle jedne o drugoj i izrazio je uverenje da se odnosi mogu popraviti. Sa BiH je poverenje uspostavljeno, a sa Crnom Gorom i Makedonijom su odnosi daleko od loših. 

Odnosi sa Prištinom su, kako je konstatovao, najkomplikovaniji.

- Predstoje teški razgovori, ali opredeljen sam da ih nastavim - rekao je Vučić. 

I delj usmereni ka EU

Kada je reč o tome da li je EU i dalje primamljiva Vučić je kazao da nema sumnje da je naš strateški put usmeren ka Briselu.

- Vidim budućnost Srbije u približavanju EU, ali ne zavisi to samo od nas da li ćemo biti članica - rekao je on.

Međutim , građanima je, dodao je, svejedno da li imamo 7 ili 15 otvorenih poglavlja, jer to ne privlači nikoga. Zbog toga, kako kaže, pokrenuo je ideju oko regionalne, jedinstvene ekonomske zone.

Kazao je da želi da Srbija bude motor razvoja, da ljudi žive bolje, a onda građani neće pretarano da razmišljaju da li ćemo biti prihvaćeni u EU 2020. ili 2022. .

- Kroz otvaranje poglavlja ništa ne obećavam sem razvoj i napredak Srbije - istakao je Vučić.

On je kazao da na sličan način to razume i Edi Rama, ali i drugi.

- EU je to razumela i zato želi dodatni uticaj na region. Shvataju da smo mi i oni grešili i da treba nešto da promeniko u nastavku našeg zajedničkog puta - poručio je Vučić.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online