Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Četvrtak 02.02.2017.
21:25
Vestionline A

"Vučić i Tači kao Milošević i Tuđman, veštački dižu tenzije na Kosovu"

"To što se u poslednjih nekoliko nedelja dižu tenzije oko Kosova, direktna je koordinacija Hašima Tačija i Aleksandra Vučića i to zbog predstojećih izbora u Srbiji", ocenio je predsednik Centra za međunarodnu saradnju iodrživi razvoj (CIRSD) Vuk Jeremić.

Reuters
Vuk Jeremić

Hoće da vladaju još 10 godina...

On je naglasio i da ekonomski problemi pokušavaju da se zamagle veštačkim dizanjem tenzija.

- Kada hoćete da zamaglite ono što se dešava, a to je da nezaposlenost raste, bez obzira šta govore fingirane statistike, i da iz ove zemlje desetine hiljada mladih i radno sposobnih ljudi beži glavom bez obzira, onda pre predsedničkih izbora napravite tenziju sa Kosovom, a ne postoji ni jedan jedini razlog da se to dešava sada - rekao je Jeremić odgovarajući na pitanja građana Zaječara.

Jeremić je naglasio da je takav način ponašanja već poznat na ovim prostorima, jer su se tako ponašali Slobodan Milošević i Franjo Tuđman devedesetih kada su želeli da učvrste svoju vlast na period od deset godina,što se i dogodilo.

- E sada Tači i Vučić žele da učvrste svoju vlast za narednih 10 godina. Kada su u Briselu zdrave se i dogovaraju iza zatvorenih vrata, a kada se vrate drže dramatične sastanke - u našem slučaju premijer leti helikopterom u Rašku i poziva gradonačelnika sa severa na konsultacije - rekao je Jeremić.

- To je neodgovorno ponašanje, praćeno neodgovornim vođenjem pregovora u Briselu koje vlast naziva rezultatom 5:0. Ako je 5:0 za nas na Kosovu pitam sešta bi bilo kada bi Albanci smanjili na 5:1. To bi bila katastrofa - rekao je Jeremić.

Kad vas Bler savetuje...

Jeremić je, odgovarajući na pitanja građana, rekao da ne zna odakle novac kojim se plaćaju strani savetnici premijera, ali da mu je izbor savetnika više nego problematičan.

- Kada imate savetnike kao što je Toni Bler, ne treba da vas čudi zašto premijer jedne zemlje odluči da ode u Ameriku i mesec dana pre pobede Donalda Trampa se aktivno uključi u kampanji Hilari Klinton - rekao je Jeremić.

On je ukazao da Blerovi saveti ne mogu biti u interesu zemlje, jerje bivši britanski premijer dobro pokazao šta misli o Srbiji 1999. godine.

- Da li vi mislite da je Bler svoje mišljenje o Srbiji promenio od trenutka kada nas je bombardovao. Nije. Onda zamislite šta sada savetuje našeg premijera. Ako budem predsednik Srbije neće više biti Blera u Srbiji, to mogu da vam obećam - naglasio je Jeremić razgovarajući sa građanima Zaječara.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 02.02.2017. 21:39
Мајка Вука Јеремића је муслиманка и зове се Сена . Вук Јеремић као члан ДС је 2000.год. довео америчку демократију у Србији .Деда и баба по мајци су муслимани и зову се Шеериф Бууљубашић и Садета Поздерац . деда Мурат - ага Поздерац , један од лидера Цазинске крајине у доба османске владавине у БиХ .
Petak 03.02.2017. 09:37
spremte se spremte ceeetniciiii silna ce borba da bude...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online