Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 27.01.2017.
18:01
J. L. Petković - Vesti A

Brat i snaja u službenim kolima

Državni sekretar u Ministarstvu za rad, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Jablanović podneo je neopozivu ostavku na tu funkciju.

A. Čukić
Prihvatio odgovornost: Aleksandar Jablanović

Na taj potez se odlučio nakon što je njegov brat Marko uhapšen kod Bogutovca u službenom vozilu Ministarstva, a zbog ranijih optužbi povezanih sa posedovanjem narkotika. Određen mu je pritvor od 30 dana.

Bivši državni sekretar kaže da prihvata na sebe punu odgovornost što je dozvolio da se u službenom automobilu prevezu njegov brat i snaja, ali ne i za laž da je prevožena droga.

- Mogu da prihvatim da je moj brat priveden, ali ne i da je unapred osuđen u medijima samo zato što je moj brat - kaže Aleksandar Jablanović, dodajući da će sve "sa zadovoljstvom dokazati na sudu".

Aleksandar Jablanović je kazao da je angažovao vozača da mu donese torbu s dokumentima koju je zaboravio u Leposaviću, gde mu je supruga, a da je trebalo da se nađu u Kragujevcu.

- Moja snaja je u međuvremenu imala zdravstvenih problema i krenula je sa mojim vozačem do lekara, jer je iz Kragujevca i tamo ima karton. S njom je pošao i moj brat, ali to nisam znao - rekao je Aleksandar Jablanović.

On je član Pokreta socijalista ministra Aleksandra Vulina. Do januara 2015. bio je ministar u Vladi Kosova. Otac Dragan je predsednik opštine Leposavić i pokrajinskog odbora Pokreta socijalista. Obojica su se našla u središtu sukoba SNS-a i Pokreta socijalista unutar Srpske liste na Kosovu, koji su tačku usijanja dostigli u decembru. Tada su odbornici SO Leposavić (uglavnom iz SNS-a) zatražili smenu Dragana Jablanovića od Ministarstva lokalne samouprave Vlade Kosova na čijem je čelu bio Ljubomir Marić.

Odlukom poslanika Srpske liste u kosovskom parlamentu, u kojoj Pokret socijalista ima većinu, Marić je smenjen, a na njegovo mesto postavljena Mirjana Jevtić. Sukob je stišao premijer Aleksandar Vučić. Nakon sastanka sa njim, svi poslanici Srpske liste su ponovo zamrzli funkcije u kosovskim institucijama, a Jevtićeva je podnela ostavku.
 

Ko je uzeo više para?

Aleksandar Jablanović je nedavno gostujući u emisiji "Slobodno srpski" izneo niz kritika račun zamenika kosovskog premijera Branimira Stojanovića (kadar SNS-a), a na pitanja o sastanku sa premijerom kazao da je bilo reči o "albanizaciji Gračanice".
- Slobodan Petrović je informisao premijera da skoro polovinu direktorata u opštini Gračanica vode Albanci. Da smo mi bez potrebe prepustili sve, od mesta komandira policije, šefa kabineta gradonačelnika... - kazao je Jablanović.
On je potvrdio je i navode pokreta Dveri da su se pred premijerom predstavnici Srpske liste međusobno optuživali "ko je uzeo više para za Tačijev izbor za predsednika Kosova".

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online