Petak 27.01.2017.
18:01
J. L. Petković - Vesti

Brat i snaja u službenim kolima

A. Čukić
Prihvatio odgovornost: Aleksandar Jablanović

Na taj potez se odlučio nakon što je njegov brat Marko uhapšen kod Bogutovca u službenom vozilu Ministarstva, a zbog ranijih optužbi povezanih sa posedovanjem narkotika. Određen mu je pritvor od 30 dana.

Bivši državni sekretar kaže da prihvata na sebe punu odgovornost što je dozvolio da se u službenom automobilu prevezu njegov brat i snaja, ali ne i za laž da je prevožena droga.

- Mogu da prihvatim da je moj brat priveden, ali ne i da je unapred osuđen u medijima samo zato što je moj brat - kaže Aleksandar Jablanović, dodajući da će sve "sa zadovoljstvom dokazati na sudu".

Aleksandar Jablanović je kazao da je angažovao vozača da mu donese torbu s dokumentima koju je zaboravio u Leposaviću, gde mu je supruga, a da je trebalo da se nađu u Kragujevcu.

- Moja snaja je u međuvremenu imala zdravstvenih problema i krenula je sa mojim vozačem do lekara, jer je iz Kragujevca i tamo ima karton. S njom je pošao i moj brat, ali to nisam znao - rekao je Aleksandar Jablanović.

On je član Pokreta socijalista ministra Aleksandra Vulina. Do januara 2015. bio je ministar u Vladi Kosova. Otac Dragan je predsednik opštine Leposavić i pokrajinskog odbora Pokreta socijalista. Obojica su se našla u središtu sukoba SNS-a i Pokreta socijalista unutar Srpske liste na Kosovu, koji su tačku usijanja dostigli u decembru. Tada su odbornici SO Leposavić (uglavnom iz SNS-a) zatražili smenu Dragana Jablanovića od Ministarstva lokalne samouprave Vlade Kosova na čijem je čelu bio Ljubomir Marić.

Odlukom poslanika Srpske liste u kosovskom parlamentu, u kojoj Pokret socijalista ima većinu, Marić je smenjen, a na njegovo mesto postavljena Mirjana Jevtić. Sukob je stišao premijer Aleksandar Vučić. Nakon sastanka sa njim, svi poslanici Srpske liste su ponovo zamrzli funkcije u kosovskim institucijama, a Jevtićeva je podnela ostavku.
 

Ko je uzeo više para?

Aleksandar Jablanović je nedavno gostujući u emisiji "Slobodno srpski" izneo niz kritika račun zamenika kosovskog premijera Branimira Stojanovića (kadar SNS-a), a na pitanja o sastanku sa premijerom kazao da je bilo reči o "albanizaciji Gračanice".
- Slobodan Petrović je informisao premijera da skoro polovinu direktorata u opštini Gračanica vode Albanci. Da smo mi bez potrebe prepustili sve, od mesta komandira policije, šefa kabineta gradonačelnika... - kazao je Jablanović.
On je potvrdio je i navode pokreta Dveri da su se pred premijerom predstavnici Srpske liste međusobno optuživali "ko je uzeo više para za Tačijev izbor za predsednika Kosova".

2024 © - Vesti online