Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Petak 13.01.2017.
08:13
Tanjug, Vestionline A

Hitna sednica Vlade - tema Haradinaj

Vlada Srbije održaće u petak sednicu na kojoj će biti jedina tema odluka suda u Francuskoj da bivšeg kosovskog premijera Ramuša Haradinaja pusti da na slobodi čeka na odluku na zahtev Srbije za njegovo izručenje.

A. Čukić
Aleksandar Vučić sazvao sastanak u Vladi Srbije povodom puštanja na slobodu Ramuša Haradinaja

- Premijer Srbije Aleksandar Vučić je za petak, po povratku iz Indije gde je boravio u zvaničnoj poseti, zakazao sednicu vlade - potvrdio je Tanjugu potpredsednik vlade Nebojša Stefanović.

Sud u francuskom gradu Kolmar odlučio je juče da iz pritvora pusti Haradinaja, oduzevši mu pasoš, uz obavezu da se dva puta nedeljno javlja policiji.

Haradinaj, kojeg su francuske vlasti uhapsile 4.januara, će na slobodi sačekati konačnu odluku o zahtevu Srbije za njegovu ekstradiciju.

Srbija je pre tri dana poslala Francuskoj zahtev za izručenje Haradinaja, a juče je prosledila i dopunu zahteva sa pratećom dokumentacijom i novim dokazima.

Francuski sud nije juče odlučivao o zahtevu Srbije za izručenje Ramuša Haradinaja već samo o merama kojima će obezbediti njegovo prisustvo u toku postupka odlučivanja o sprskoj molbi, potvrdjeno je Tanjugu u Ministarstvu pravde.

Ekstradicioni postupak je u toku, a sud u Kolmaru će u narednom periodu zakazati ročište na kojem će biti saslušan Haradinaj povodom srpskog zahteva za izručenje, objasnili su u tom ministarstvu.

Nakon toga sud će dati svoju procenu i mišljenje o ispunjenosti uslova za ekstradicju.

Po pravosnažnosti sudske odluke o izručenju Haradinaja, konačnu odluku da li se usvaja ili ne zahtev Srbije doneće Ministarstvo pravde Francuske.

POVEZANE VESTI

Utorak 17.01.2017. 22:28
Znate, meni se cini citajuci vesti od dana hapsenja Haradinaja, do danas, da nema bas neke volje, spremnosti Ministarstva pravde, niti ukupne snazne intencije da on zaista bude izrucen pravosudnim organima u Srbiji. Naprosto kao da su u vlasti zateceni i da ustvari ne znaju ni gde ce ga, ni sta ce im, niti sta da rade sa njim, uprkos deklarativnim, mlakim patriotskim izjavama za stampu i domace citaoce.
Utorak 17.01.2017. 22:28
Baš me čudi da ljudi oćekuju nešto što nije realno!? Narode moj dobri,pa vidite li da ovde ništa ne funkcioniše!? Prati to svet,oslobađaju Dinkića,vraćaju Karića itd.. Upravljaju tužilaštvom i sudovima,rade što god hoće..I sada da izruče toga famoznog Haradinaja Srbiji..Nije realno,prati to svet....
Utorak 17.01.2017. 22:29
Premjer je sam izjavio da se niceg ne boji! Znaci da je hrabar? Iz njegovih izjava zakljucujem i da se nicega ne stidi !? Pokusajte ih sami analizirati! Znate li kako se proslavio najpoznatiji prodavac magle Ostap Bender? On je imao ideja za gluposti na pretek samo je trebao nekog da plati njihovo provodenje,dali su to sada Srbi?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online