Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Petak 03.03.2017.
08:16
Blic A

Zločinac Haradinaj: Klao žene, silovao neveste, kasapio policajce...

Srbija je protiv bivšeg vođe paravojne formacije OVK Ramuša Haradinaja sudu u Francuskoj dostavila nove dokaze.

Tanjug/AP
Jezivi zločini albanskog teroriste Ramuša Haradinaja

Među njima su svedočanstva o policajcima koji su živi zakopani, klanju žena, silovanju neveste na svadbi, piše "Blic".

Apelacioni sud u Francuskoj odložio je za 6. april donošenje odluke o izručenju Haradinaja, a list navodi da je srpsko Tužilaštvo za ratne zločine, pored ranijih dokaza, na inicijativu Ministarstva pravde dostavilo i pojedine konkretne dokaze - iskaze svedoka i zapisnike sa uviđaja.

Na prikupljanju dokaza protiv Haradinaja već godinama rade zamenik tužioca Dragoljub Stanković, sadašnji vršilac dužnosti tužioca Milan Petrović i nekadašnji tužilac Vladimir Vukčević.

"Blic" navodi da su tako dostavljeni dokazi o zverstvima pripadnika OVK pod komandom Haradinaja kada su kidnapovali dva policajca kojima su prvo noževima odsecali delove tela, a zatim su ih žive zakopali u pesak tako da im se vide samo glave, po kojima su pripadnici OVK urinirali.

Dostavljeni su i dokazi za kidnapovanje dve starije žene, koje su odvedene u nedovršenu kuću u jednom selu gde su ih pripadnici OVK maltretirali i silovali, piše Blic. U toj kući je bilo još dosta žena koje su bile silovane i maltretirane, a jedna od njih je ubijena pucnjem u glavu dok su druge odvedene van te lokacije gde su, prema nalazima patologa, zaklane.

Postoje i dokazi kako su zaustavili albanske svatove, i počeli da ih zverski muče jer su ih optuživali da sarađuju sa srpskom policijom i vojskom.

Prema izjavama svedoka, svi svatovi su bili odvedeni u podrum jednog hotela gde su mučeni i maltretirani, a žene, među kojima i nevesta, silovane su. Jednom svatu su odsekli uvo koje su, potom, stavili u usta njegovom rođaku.

Francuskoj su ranije dostavljeni i konkretni dokazi o svirepim zločinima OVK, a među najgorima bilo je odsecanje glave dvonedeljnoj bebi 1999. godine u Đakovici, kao i silovanje maloletne albanske devojčice.

POVEZANE VESTI

Petak 03.03.2017. 09:27
stvarno bre je dijabola ono gomno sad iljadu nika,aj piskaraj,kupio sam novu gumicu poreklo ti ustashko jebbem
Petak 03.03.2017. 10:45
Vidim da pojedini kukaju na ruse što nam ne pomažu a uz svoj komentarski nadimak postavili američku zastavu (mislim na sad-evropa kome je komentar ukinut) ! Koji su to bolesnici ili de-bi-li da podržavaju dželata Srbije i Sbrskoga naroda ! Srbska vojska i policija su same proterali i rasturili podmukle šip-t-ar-ske teroriste, i zbog toga su amerikanci , ane rusi da se ne zaboravi, požurili sa intervencijom protiv Srbije da vrate položaj ši-ptara...Ko danas danji okrivljuje je ruse a podržava amerikance, kao što šipt-t-ari ih podržavaju i vole, odmah mu ukinuti srbsko državljanstvo u sličaju da ga ima i nek se preseli u šip-t-ariji....kod svojih novih braća...
Petak 03.03.2017. 23:05
Šta drugo zna da radi taj primitivac, kao i celo njegovo primitivno pleme?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online