Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 13.12.2016.
18:02
alo.rs, Vestionline A

Gardiste ubili oficiri dileri?!

"Dražen Milovanović i Dragan Jakovljević su naišli na nešto na šta nisu smeli i za to su platili životima. Uprkos popularnim teorijama, to nisu bili ni NATO vojnici koji su jurili Ratka Mladića, ni njegovo obezbeđenje, već oficiri koji su u saradnji s kriminalcima trgovali narkoticima", otkriva za "Alo!" dobro obavešteni izvor.

Tanjug
Sve teorije o ubistvu gardista dolaze u obzir, još ništa nije rešeno

Tragedija koja je zadesila nesrećne gardiste 2004. godine, od kada njihove porodice uporno tragaju za ubicama, ovih dana je poprimila i političku konotaciju svedočenjem bivšeg šefa diplomatije Vuka Jeremića, ali kako je i sam naveo, "od njegovog svedočenja neće biti mnogo koristi povodom ovog slučaja".

S druge strane, prvobitnu zvaničnu verziju o samoubistvu svi su odavno odbacili, ali ostaje da se vidi hoće li još nepoznate ubice gardista gotovo 15 godina kasnije ipak biti privedene pravdi.

- U tom trenutku, dok se general Mladić skrivao od Haga, najlakše je bilo proturiti "nezvaničnu priču" da su nastradali upravo zbog ratnog komandanta Republike Srpske jer je to automatski "teralo" istražne organe od odustanu od daljeg kopanja u slučaju nastradalih gardista jer bi to bilo "previše opasno". Da nije ta priča bila proturena, brzo bi na videlo izašla činjenica da su nastradali jer su nabasali na posao sa narkoticima - tvrdi izvor "Alo!".

S druge strane, Predrag Savić, punomoćnik porodica ubijenih gardista Dragana Jakovljevića i Dražena Milovanovića, u izjavi za "Alo!" kaže da je umešanost pojedinih oficira u šverc droge i ranije pominjana kao jedan od mogućih uzroka smrti dvojice vojnika.

- Sve teorije su još u igri. Od šverca oružja, šverca droge do veza obezbeđenja haških osuđenika sa kriminalnim grupama, ali još ništa nije rasvetljeno. Nijedna od ovih teorija ne može da se eliminiše jer ih tek treba detaljno ispitati. Mnogo je bilo podmetanja i proturanja lažnih tragova u ovom slučaju - kaže Predrag Savić i ističe da laganje nije u interesu državnih organa.

- Misterija iz Topčidera biće rešena kada se prekine zavet ćutanja u državnim institucijama, koje su do sada opstruirale istragu. Sve što se dešavalo do sada bilo je prodavanje magle i bacanje prašine u oči. Predistražne radnje koje sprovodi tužilaštvo imaju mali procesni značaj i neće rešiti slučaj - objašnjava Savić.

Prema njegovim rečima, najvažnije je da Više javno tužilaštvo u Beogradu izda naredbu o pokretanju istrage protiv N. N. izvršioca za krivično delo ubistva.

Pre donošenja ove naredbe, tužilaštvo treba da se uveri da je reč o ubistvu. Indikativno je što tužilaštvo još zastupa tezu o međusobnom obračunu gardista, kao i samoubistvu.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online