Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Nedelja 11.12.2016.
20:47
alo.rs A

Srbiji stiže poruka iz Moskve: Daćemo vam sve, ali ne smete u EU!

Sergej Lavrov dolazi u posetu Srbiji 12. i 13. decembra, tokom koje će na sastancima sa državnim vrhom preneti poruku Moskve da će Rusija sve dati Srbiji, ali pod uslovom da odustane od puta ka EU, saznaje pišu domaći mediji.

Reuters
Da li će Rusija zaista tražiti da se Srbija okrene od EU: Vladimir Putin šalje Lavrova u Beograd

Naime, kako saznaje "Alo!", Sergej Lavrov će na sastancima sa Vučićem i Dačićem preneti poruku Vladimira Putina da su Srbiji u Rusiji sva vrata otvorena.

- Sve što Srbija bude tražila od Rusije dobiće, ali pred njom će se naći jedan veoma težak uslov, a to je da Beograd odustane od EU - kaže izvor lista iz Vlade Srbije.

Ambasador Ruske Federacije u Beogradu Aleksandar Čepurin je, kada je reč o poseti Lavrova Srbiji i njegovim porukama, rekao da je reč o isplaniranoj poseti, a da će teme biti razmatranje globalne situacije, regionalnih pitanja i bilateralni odnosi.

- Rusija će se potruditi da uradi sve što je moguće, ako Srbija to želi, da bezbednost Srbije bude na vrhuncu. Trudimo se da srpske interese uzimamo u obzir - rekao je ruski diplomata gostujući na TV "Pink".

Upitan da li Rusija otvoreno podržava neku političku opciju i da li je razlog posete Lavrova navodna podrška Tomislavu Nikoliću na predstojećim predsedničkim izborima, Čepurin kaže da je to "srpska logika, a da je ruska logika skroz drugačija".

- Pojam kao što je ruski faktor uvek je prisutan i u Srbiji, uzimajući u obzir naše odnose. To je jedna stvar, a što se tiče mešanja, mi to ne radimo i nismo nikad radili. To je principijelni stav Rusije - rekao je Čepurin, dodavši da sa ruske strane nikad nije postojao pritisak ili uticaj na Srbiju.

Predstojeća poseta ministra spoljnih poslova Rusije je od izuzetnog političkog značaja i biće jedan korak dalje u razvoju naših odnosa, izjavio je ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić i dodao da između Srbije i Rusije nema otvorenih pitanja.

- Najviše volim sastanak sa zemljama sa kojima nemamo otvorenih pitanja, a to je Rusija. Sa zadovoljstvom pripremamo sledeće korake, a to je poseta premijera Rusije Dmitrija Medvedeva iduće godine Srbiji - kaže Dačić.

- Sigurno ćemo se baviti analizom političke situacije u regionu, Evropi i svetu, ali ćemo, pre svega, razgovarati o našim bilateralnim odnosima - kaže on.

POVEZANE VESTI

Utorak 13.12.2016. 21:19
– Русија ће се потрудити да уради све што је могуће, ако Србија то жели, да безбедност Србије буде на врхунцу. Трудимо се да српске интересе узимамо у обзир – рекао је руски дипломата гостујући на ТВ „Пинк“. Упитан да ли Русија отворено подржава неку политичку опцију и да ли је разлог посете Лаврова наводна подршка Томиславу Николићу на предстојећим председничким изборима, Чепурин каже да је то „српска логика, а да је руска логика скроз другачија”. – Појам као што је руски фактор увек је присутан и у Србији, узимајући у обзир наше односе. То је једна ствар, а што се тиче мешања, ми то не радимо и нисмо никад радили. То је принципијелни став Русије – рекао је Чепурин, додавши да са руске стране никад није постојао притисак или утицај на Србију. Предстојећа посета министра спољних послова Русије је од изузетног политичког значаја и биће један корак даље у развоју наших односа, изјавио је министар спољних послова Србије Ивица Дачић и додао да између Србије и Русије нема отворених питања. – Највише волим састанак са земљама са којима немамо отворених питања, а то је Русија. Са задовољством припремамо следеће кораке, а то је посета премијера Русије Дмитрија Медведева идуће године Србији – каже Дачић. – Сигурно ћемо се бавити анализом политичке ситуације у региону, Европи и свету, али ћемо, пре свега, разговарати о нашим билатералним односима – каже он.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online