Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 27.11.2016.
21:48
Vestionline, Alo.rs A

Ružić udario na Dačića i Vučića!

Potpredsednik Socijalističke partije Srbije Branko Ružić je rekao da bi socijalisti morali da imaju svog kandidata na predsedničkim izborima, jer se to kroz istoriju pokazalo kao jedina korisna stvar za stranku, dok je sve ostalo sunovrat!

N. Đurović
Elementarno je pravilo da SPS ima svog kandidata smatra Branko Ružić

Funkcioner SPS-a Branko Ružić bez dlake na jeziku govori o predstojećim predsedničkim izborima, koji sve više uzimaju maha, a socijalisti još ne iznose svoj stav i "čekaju dogovor s Vučićem", piše list "Alo".

Predsednik SPS-a Ivica Dačić i njegova zamenica Slavica Đukić Dejanović u više navrata su, govoreći o kandidatu socijalista na predstojećim izborima za šefa države, istakli da je prioritet dogovor sa SNS-om i Aleksandrom Vučićem. Tačnije, da se vidi hoće li Vlada Srbije imati zajedničkog kandidata ili će Dačić "morati da se kandiduje”.

Potpuno suprotan stav iznosi potpredsednik socijalista, Branko Ružić.

- Elementarno je pravilo da SPS ima svog kandidata, njega smo uspostavili još kada je pokojni predsednik Slobodan Milošević zahtevao, protivno volji članstva, da SPS podrži Vojislava Šešelja. U ovom trenutku je preuranjeno govoriti o tome, ali lično smatram da SPS nema čega da se stidi i da ima obavezu da ima kandidata na izborima pre svega zbog birača - rekao je Ružić.

Anđelković: Ovo je poruka za SNS!

Politički analitičar Dragomir Anđelković kaže da su stavovi Branka Ružića, koji su u ovom trenutku suprotni od izjava Dačića i Slavice Đukić Dejanović, potpuno legitimni, ali i da, s druge strane, potpredsednik SPS-a šalje indirektnu poruku članstvu, ali i SNS-u.

 - Znate, Branko ovim indirektno želi da kaže da je on za distanciranje od naprednjaka kada su u pitanju predsednički izbori i da želi svima da pošalje poruku da SPS treba da ima svog kandidata. On to uvek radi, jer želi sebe da prikaže kao nekog ko je večita opozicija, a možda i budući lider -  rekao je  Anđelković za "Alo".

Ipak, Ružić je ostavio i otvorena vrata za dogovor s Vučićem, ali, kako kaže, za taj dogovor moraće da budu potrebni jaki razlozi.

- Naravno, u politici mogu određene okolnosti i da dovedu do iniciranja razgovora o eventualnom zajedničkom kandidatu. U tom slučaju radi se o ozbiljnom nacionalnom interesu ili državnom razlogu - kaže on.

List "Alo" je već pisao da funkcioneri socijalista teraju Ivicu Dačića da se kandiduje i bez obzira na to hoće li se postići dogovor sa SNS-om.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online