Nedelja 27.11.2016.
21:48
Vestionline, Alo.rs

Ružić udario na Dačića i Vučića!

N. Đurović
Elementarno je pravilo da SPS ima svog kandidata smatra Branko Ružić

Funkcioner SPS-a Branko Ružić bez dlake na jeziku govori o predstojećim predsedničkim izborima, koji sve više uzimaju maha, a socijalisti još ne iznose svoj stav i "čekaju dogovor s Vučićem", piše list "Alo".

Predsednik SPS-a Ivica Dačić i njegova zamenica Slavica Đukić Dejanović u više navrata su, govoreći o kandidatu socijalista na predstojećim izborima za šefa države, istakli da je prioritet dogovor sa SNS-om i Aleksandrom Vučićem. Tačnije, da se vidi hoće li Vlada Srbije imati zajedničkog kandidata ili će Dačić "morati da se kandiduje”.

Potpuno suprotan stav iznosi potpredsednik socijalista, Branko Ružić.

- Elementarno je pravilo da SPS ima svog kandidata, njega smo uspostavili još kada je pokojni predsednik Slobodan Milošević zahtevao, protivno volji članstva, da SPS podrži Vojislava Šešelja. U ovom trenutku je preuranjeno govoriti o tome, ali lično smatram da SPS nema čega da se stidi i da ima obavezu da ima kandidata na izborima pre svega zbog birača - rekao je Ružić.

Anđelković: Ovo je poruka za SNS!

Politički analitičar Dragomir Anđelković kaže da su stavovi Branka Ružića, koji su u ovom trenutku suprotni od izjava Dačića i Slavice Đukić Dejanović, potpuno legitimni, ali i da, s druge strane, potpredsednik SPS-a šalje indirektnu poruku članstvu, ali i SNS-u.

 - Znate, Branko ovim indirektno želi da kaže da je on za distanciranje od naprednjaka kada su u pitanju predsednički izbori i da želi svima da pošalje poruku da SPS treba da ima svog kandidata. On to uvek radi, jer želi sebe da prikaže kao nekog ko je večita opozicija, a možda i budući lider -  rekao je  Anđelković za "Alo".

Ipak, Ružić je ostavio i otvorena vrata za dogovor s Vučićem, ali, kako kaže, za taj dogovor moraće da budu potrebni jaki razlozi.

- Naravno, u politici mogu određene okolnosti i da dovedu do iniciranja razgovora o eventualnom zajedničkom kandidatu. U tom slučaju radi se o ozbiljnom nacionalnom interesu ili državnom razlogu - kaže on.

List "Alo" je već pisao da funkcioneri socijalista teraju Ivicu Dačića da se kandiduje i bez obzira na to hoće li se postići dogovor sa SNS-om.

2024 © - Vesti online