Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Nedelja 20.11.2016.
16:34
Srna A

"Izazivanje Rusije moglo bi Crnu Goru skupo da košta"

Ministar unutrašnjih poslova Crne Gore Goran Danilović rekao je da o objavljivanju "državnog udara" na dan parlamentarnih izbora dovoljno govori to što nije sazvana hitna sednica Vlade, Saveta za odbranu i Veća za nacionalnu bezbednost.

youtube.com/NOVI TV HERCEG NOVI
Mnogo spornih pitanja u vezi sa državnim udarom: Goran Danilović

Danilović je rekao da je zlokobno u medijima naklonjenim DPS-u optuživati zvaničnu Rusiju ukoliko je zvanični istražni organ rekao da istraga u slučaju "državnog udara" vodi do dvojice nacionalista, za šta će biti ponuđeni dokazi.

- To bi moglo da bude skupo u svakom smislu, posebno zbog odnosa sa zemljom koja nam je i spoljnotrgovinski partner. Ako smo požurili da zaključimo da 20 uhapšenih državljana Srbije nema veze sa državom Srbijom, onda je manja verovatnoća da dvojica nacionalista iz Rusije imaju veze sa Kremljom - rekao je Danilović.

Neozbiljno vođenje politike

On je za "Vijesti" izjavio da ne spori mogućnost da to neko dokaže i da samo misli da "državi Crnoj Gori mediji i pojedinici iz vlasti nanose veliku štetu, targetirajući tamo gde bi državi trebalo prijateljstvo".

Danilović je izrazio zabrinutost, navodeći da "neko jedva čeka da se u ovom slučaju presudi onako kako misli da treba".

- U našoj megalomanskoj svesti ima jedna stvar koja se pristojnom stanovniku Crne Gore ne može sviđati - da mediji bliski DPS-u žele da iza cele ove priče stoji neko ogroman, opasan i veliki, a da nas on ništa ne košta. Plašim se da to nije ozbiljno vođenje politike i da treba da budu strpljivi oni koji već pozivaju na strpljenje - rekao je Danilović.

Sve odmah bilo jasno

On je poručio da o objavljivanju "državnog udara" na dan parlamentarnih izbora dovoljno govori to što nije sazvana hitna sednica Vlade, Saveta za odbranu i Veća za nacionalnu bezbednost.

- Meni je bila jasna i poruka dan ili dva nakon izbora kada su se sastali direktor Uprave policije, predsednik Vlade i direktor ANB-a, gde sam bio suvišan. I hvala im što su tako mislili, i ja mislim da sam tu bio suvišan. Jer ta vrsta konsultacija formalnih ili neformalnih, nije potrebna ni u jednoj državi u kojoj postoje pravno uređene stvari - rekao je Danilović.

On je objasnio da o "državnom udaru neki drugi treba da daju odgovore", a da će on govoriti kao političar kada mu istekne "tehnički mandat", navodeći da to jedva čeka.

POVEZANE VESTI

Utorak 22.11.2016. 20:37
Даниловићу, паметан си човјек, дистанцирај се од будала ! Они чачкају мечку......али мечка кад се наљути.......биће белаја....!!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online