Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Nedelja 06.11.2016.
12:09
Tanjug A

"Oni koji su nišanili Đukanovića, sada vrebaju Vučića"

Predsednik Srpskog pokreta obnove, bivši ministar inostranih poslova SRJ i državne zajednice Srbija i Crna Gora Vuk Drašković tvrdi da su crnogorski premijer Milo Đukanović i njegov srpski kolega Aleksandar Vučić meta istog atentatora.

M. Karović
Prepoznaje isti, već viđen rukopis: Vuk Drašković

Drašković je u intervjuu podgoričkoj Pobjedi rekao da iza planiranog krvoprolića u CG stoje ruske i srpske paraslužbe. Evropa se, dodaje on, danas s pravom plaši sukoba među balkanskim narodima, istorijski talentovanim za ludilo i smrt.

- U geostrateškom smislu, takav bi Balkan Rusiji mogao poslužiti kao žeton za veliku igru oko Ukrajine. Jer, kakva je da je, Rusija je ozbiljna država, sposobna da lako destabilizuje Balkan. Upravo zato nijednog trenutka nisam posumnjao da je 16. oktobra u Crnoj Gori pripremano krvoproliće i likvidacija Mila Đukanovića, a sve sa ciljem da se spreči ne samo ulazak Crne Gore u NATO, već i u EU - kazao je Drašković.

Ruske i srpske paraslužbe

Drašković, koji za sebe kaže da je preživeo više pokušaja atentata, smatra da iza toga stoje ruske i srpske paraslužbe.

- Kao čovek koji je uspeo da preživi više pokušaja atentata, taj sam rukopis lako prepoznao. Očekivano, mediji pod kontrolom tih službi odmah su javili da je Milo Đukanović i organizovao i platio pokretanje krvavoga kola po Crnoj Gori, uključujući i sopstvenu likvidaciju, a sve sa jednim ciljem da, zamislite, dobije izbore i da onda iz groba proslavi izbornu pobedu! - naveo je Drašković.

Podseća da kada su, kako kaže, iste te ubice pokušale atentat na njega u Budvi, isti mediji su pisali da nikakvog atentata zapravo nije ni bilo, te da je, kako bi sebi podigao rejting, lično organizovao vlastito ubistvo.

Po drugoj verziji, dodao je, atentat je organizovala njegova žena, jer je saznala da je "zamislite, sa lepom novinarkom koja živi u Dubrovniku".

Ista kuhinja, isti rukopis

Reč je, dakle, o istoj kuhinji, o istoj sveprisutnoj službi.

- I sama srpska BIA puna je takvih kadrova. Puni su ih glavni odbori vladajućih stranaka i Vučićeve i Dačićeve i čije hoćete. To je isti rukopis, ista banda! Dok se to ne demontira, nema nam spasa. Protom, isti oni koji su pripremali zlo u Crnoj Gori i kojima je meta Milo Đukanović danas vrebaju i Aleksandra Vučića. Suštinski, njih dvojica su meta istog atentatora - kazao je Drašković.

Smatra da je pokušaj krvoprolića u Crnoj Gori za sada propao.

- Mislite da će strukture o kojima govorimo tako lako odustati?! Neće! To zna i Aleksandar Vučić koji je, govoreći o planiranom napadu na Crnu Goru, o tom "faktoru inostranosti", bio itekako svestan da se time krvavo zamerio organizatorima planiranog zločina. Sudski proces i ubedljivi dokazi protiv terorista koji su 16. oktobra u Crnoj Gori spremali krvoproliće mogli bi da odigraju ključnu ulogu u smislu otrežnjenja mnogih i u Srbiji i u Crnoj Gori - uveren je Drašković.

POVEZANE VESTI

Utorak 08.11.2016. 22:02
Pre ce biti da im vucic vise smeta nego djukanovic....
Utorak 08.11.2016. 22:03
U Crnoj Gori uhvatili atentatore bez oružja, a u Srbiji našli oružje bez atentatora.I sad, kao treba da poverujemo u to.Već imamo iskustvo sa atentatom i ne treba se sa tim igrati....!!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online