Nedelja 20.11.2016.
16:34
Srna

"Izazivanje Rusije moglo bi Crnu Goru skupo da košta"

youtube.com/NOVI TV HERCEG NOVI
Mnogo spornih pitanja u vezi sa državnim udarom: Goran Danilović

Danilović je rekao da je zlokobno u medijima naklonjenim DPS-u optuživati zvaničnu Rusiju ukoliko je zvanični istražni organ rekao da istraga u slučaju "državnog udara" vodi do dvojice nacionalista, za šta će biti ponuđeni dokazi.

- To bi moglo da bude skupo u svakom smislu, posebno zbog odnosa sa zemljom koja nam je i spoljnotrgovinski partner. Ako smo požurili da zaključimo da 20 uhapšenih državljana Srbije nema veze sa državom Srbijom, onda je manja verovatnoća da dvojica nacionalista iz Rusije imaju veze sa Kremljom - rekao je Danilović.

Neozbiljno vođenje politike

On je za "Vijesti" izjavio da ne spori mogućnost da to neko dokaže i da samo misli da "državi Crnoj Gori mediji i pojedinici iz vlasti nanose veliku štetu, targetirajući tamo gde bi državi trebalo prijateljstvo".

Danilović je izrazio zabrinutost, navodeći da "neko jedva čeka da se u ovom slučaju presudi onako kako misli da treba".

- U našoj megalomanskoj svesti ima jedna stvar koja se pristojnom stanovniku Crne Gore ne može sviđati - da mediji bliski DPS-u žele da iza cele ove priče stoji neko ogroman, opasan i veliki, a da nas on ništa ne košta. Plašim se da to nije ozbiljno vođenje politike i da treba da budu strpljivi oni koji već pozivaju na strpljenje - rekao je Danilović.

Sve odmah bilo jasno

On je poručio da o objavljivanju "državnog udara" na dan parlamentarnih izbora dovoljno govori to što nije sazvana hitna sednica Vlade, Saveta za odbranu i Veća za nacionalnu bezbednost.

- Meni je bila jasna i poruka dan ili dva nakon izbora kada su se sastali direktor Uprave policije, predsednik Vlade i direktor ANB-a, gde sam bio suvišan. I hvala im što su tako mislili, i ja mislim da sam tu bio suvišan. Jer ta vrsta konsultacija formalnih ili neformalnih, nije potrebna ni u jednoj državi u kojoj postoje pravno uređene stvari - rekao je Danilović.

On je objasnio da o "državnom udaru neki drugi treba da daju odgovore", a da će on govoriti kao političar kada mu istekne "tehnički mandat", navodeći da to jedva čeka.

2024 © - Vesti online