Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Subota 19.11.2016.
17:30
Tanjug A

Da li je Vučić dao milione da bi video Obamu?

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je potpuna izmišljotina da je iz budžeta uplaćeno dva miliona dolara Fondaciji Klinton kako bi se on sreo sa predsednikom SAD Barakom Obamom.

Tanjug
Nisam dao ni dva dolara, a kamo li dva miliona: Aleksandar Vučić

- To se nikada nije dogodilo, ne sa dva miliona nego dva dolara. Obamu nikada nisam video. Nikada ni dinara nismo prebacili Klinton fondaciji - rekao je Vučić za Pink.

Reagujući na zahteve opozicije da zbog toga padne Vlada, Vučić kaže:

- Pogledajte kako sad to kreće, prvo je izmišljeno, pa onda, ako su iz budžeta date pare da se Vučić slika sa Obamom i ćaska sa Milom Đukanovićem i Ćamilom Durakovićem, onda je to razlog za pad Vlade i zatvor. Nisam dao ni dinara ni za bilo šta od toga, ali to je razlog za pad vlade i zatvor.

On je rekao da su Jeremić, Tadić i Petrović dali milion evra za neku marketinšku agenciju da im pomaže u Americi, a da ta agencija ništa nije uradila i pita:

- A, to nije razlog za zatvor? Pri tome su oni stvarnih naših milion dali, a ja sam nulu dao - naglasio je Vučić.

Povodom kritika Saše Radulovića, on je ponovio da nikada nije video Obamu, dok je Zoranu Živkoviću, koji je pozvao da se Vučić "smesti u zatvor ili ludnicu ako je to tačno", rekao da su za zatvor nadležni neki drugi organi, a drugi da odu "do nekih drugih ustanova pa da vide gde im je mesto".

Borku Stefanoviću, koji je takođe pozvao da se premijer izjasni o tome, poručio je da je on radio u Ministarstvu spoljnih poslova i da bi morao da zna da je to lako proverljiva informacija.

- Ti si radio u Ministarstvu, morao si da znaš da je to lako proverljivo i da ne može da se sakrije, jer si ti dao tih milion evra zajedno sa Vukom Jeremićem, koje ste "bacili" i uzeli za sebe...na taj i taj način - rekao je Vučić.

Na kritike da dok on navodno plaća da bi video Obamu a "deca se leče sms porukama", Vučić odgovara:

- Lažete, država leči decu najvećim delom, a Vučić nikada nije video Obamu i nije dao ni dinara.

POVEZANE VESTI

Subota 19.11.2016. 22:37
Nije platio da vidi obamu licno nego ono sto cadjavi nosi u gacama.
Nedelja 20.11.2016. 11:33
Вучић покушава преко медијских манипулација да представи себе као заштитника државе, који ће се обрачунати са шпијунима и обавештајцима који раде против интереса Србије, и да му није битна цена коју ће платити. У реалности и ван медија који су под контролом Вучића, он је главни оперативац западних служби, које су га довеле на власт како би потписао „Бриселски споразум“ и практично признао независност лажне државе „Косово“.Треба напоменути да је Вучић био близак сарадник покојног оперативца ЦИА, Микија Ракића, и да је преко те везе, направљен и дил око његовог доласка на власт и издаје Косова и Метохије.Изјаве у којима најављује обрачун са шпијунима и страним агентима, значе да би Вучић најпре морао да похапси читаву своју Владу, припаднике разних Невладиних организација, а затим и самог себе, као страног агента.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online