Subota 19.11.2016.
17:30
Tanjug

Da li je Vučić dao milione da bi video Obamu?

Tanjug
Nisam dao ni dva dolara, a kamo li dva miliona: Aleksandar Vučić

- To se nikada nije dogodilo, ne sa dva miliona nego dva dolara. Obamu nikada nisam video. Nikada ni dinara nismo prebacili Klinton fondaciji - rekao je Vučić za Pink.

Reagujući na zahteve opozicije da zbog toga padne Vlada, Vučić kaže:

- Pogledajte kako sad to kreće, prvo je izmišljeno, pa onda, ako su iz budžeta date pare da se Vučić slika sa Obamom i ćaska sa Milom Đukanovićem i Ćamilom Durakovićem, onda je to razlog za pad Vlade i zatvor. Nisam dao ni dinara ni za bilo šta od toga, ali to je razlog za pad vlade i zatvor.

On je rekao da su Jeremić, Tadić i Petrović dali milion evra za neku marketinšku agenciju da im pomaže u Americi, a da ta agencija ništa nije uradila i pita:

- A, to nije razlog za zatvor? Pri tome su oni stvarnih naših milion dali, a ja sam nulu dao - naglasio je Vučić.

Povodom kritika Saše Radulovića, on je ponovio da nikada nije video Obamu, dok je Zoranu Živkoviću, koji je pozvao da se Vučić "smesti u zatvor ili ludnicu ako je to tačno", rekao da su za zatvor nadležni neki drugi organi, a drugi da odu "do nekih drugih ustanova pa da vide gde im je mesto".

Borku Stefanoviću, koji je takođe pozvao da se premijer izjasni o tome, poručio je da je on radio u Ministarstvu spoljnih poslova i da bi morao da zna da je to lako proverljiva informacija.

- Ti si radio u Ministarstvu, morao si da znaš da je to lako proverljivo i da ne može da se sakrije, jer si ti dao tih milion evra zajedno sa Vukom Jeremićem, koje ste "bacili" i uzeli za sebe...na taj i taj način - rekao je Vučić.

Na kritike da dok on navodno plaća da bi video Obamu a "deca se leče sms porukama", Vučić odgovara:

- Lažete, država leči decu najvećim delom, a Vučić nikada nije video Obamu i nije dao ni dinara.

2024 © - Vesti online