Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Petak 11.11.2016.
15:27
Srna A

Britanci nama investitore i "Mućke", mi njima turbo-folk

Poseta britanskog šefa diplomatije Borisa Džonsona Srbiji je, između ostalog, donela i potpisivanje sporazuma o kulturnoj razmeni.

Tanjug
Odavno se premijer nije ovako slatko nasmejao: Boris Džonson i Aleksandar Vučić

Kako su prenele beogradske agencije, jedan od glavnih zagovornika izlaska Londona iz Evropske unije je stavio paraf na sporazum sa Ministarstvom kulture.

On je potom, u šaljivom tonu, rekao da ne zna kako će ta saradnja izgledati i da će Velika Britanija od Srbije preuzimati turbo-folk muziku.

Džonson je dodao i da je čuo da je kultna serija “Mućke“ popularna u Srbiji.

Ministar spoljnih poslova Velike Britanije je rekao da Srbija i Velika Britanija treba da sarađuju kao najbolji teniseri dve zemlje - Novak Đoković i Endi Marej.

- Najbolji teniseri sveta su Srbin i Britanac, ali ne baš tim redom - rekao je Džonson nasmejavši se, na šta je premijer Srbije Aleksandar Vučić odgovorio: "Srećni smo zbog uspeha Mareja, ali sam siguran da će Đoković da ga stigne".

Šef britanske diplomatije Boris Džonson izjavio je i da želi da se intenziviraju odnosi Srbije i Velike Britanije na svim nivoima, dodajući da je mnogo investitora iz te zemlje uzbuđeno zbog mogućnosti da dođu i rade u Srbiji.

Džonson je novinarima posle sastanka sa premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem rekao da izlazak Velike Britanije iz EU ne znači da napušta Evropu, i da ostaje posvećena prijateljskim odnosima sa zemljama poput Srbije, koju će nastaviti da podržava na putu ka EU.

- Ostajemo prijatelji Srbije i zahvalan sam što ste rekli da ćemo da pojačavamo i intenziviramo naše odnose na svim nivoima - rekao je DŽonson, preneli su beogradski mediji.

On kaže da je fasciniran kako je Srbija napredovala politički i ekonomski, te kako se Beograd promenio u odnosu na njegovu posetu pre 17 godina. Džonson je pohvalio vođstvo koje premijer Vučić pokazuje u normalizaciji odnosa sa Prištinom, kao i pružanju podrške BiH.

- Ovo je staro prijateljstvo koje je produktivno. To je odnos koji je u porastu i oduševljen sam što sam u Beogradu da nadograđujem to prijateljstvo - zaključio je Džonson.

On je dodao da je imao veoma zanimljiv razgovor sa ministrom unutrašnjih poslova Srbije Ivicom Dačićem u vezi sa razmjenom stručnosti iz oblasti pravosuđa, borbe protiv organizovanog kriminala i rješavanju problema migracija.

POVEZANE VESTI

Petak 11.11.2016. 15:47
Пре : Готов је , Готов је , Готов је . сада : Готови смо , Готови смо . Дошли 5 октобра на власт фашиисти и почели су потписивање са фашиистичким западом . Коштуница као Председник Владе Србије је дозволио потписивање СОФА споразум 18 јула 2005.год. са Генералним секретаром Северноатланског пакта Japa de Hopa Sheferom . Тадић је потписао 7 септембра 2006.год. СОФА споразум са Кондолизу Рајс . Ђинђић је био агент Немачке обавештајне службе BND . ђинђић 17 мај 1999.год. Југославија се мора бомбардовати . Само наставите да бомбардујете,попустиће они . Тадић после хапшења Ратка Младића је изговорио :Овим хапшењем смо окончали тежак период скинули љагу са Србије и српског народа, где год да су. Сматрам да је ова акција показала да су институције државе Србије учиниле ову земљу сигурном и обезбедиле владавину права. Вучић и Дачић су дозволили Параду поноса у Србији у увоз ГМО храну у Србији . Сада је ММФ газда српских плата и пензија . Шта нам је донео 5 октобар ?? Тада је , господо , рушена Србија . Рушен је и у црно завијан српски народ .
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online