Petak 11.11.2016.
15:27
Srna

Britanci nama investitore i "Mućke", mi njima turbo-folk

Tanjug
Odavno se premijer nije ovako slatko nasmejao: Boris Džonson i Aleksandar Vučić

Kako su prenele beogradske agencije, jedan od glavnih zagovornika izlaska Londona iz Evropske unije je stavio paraf na sporazum sa Ministarstvom kulture.

On je potom, u šaljivom tonu, rekao da ne zna kako će ta saradnja izgledati i da će Velika Britanija od Srbije preuzimati turbo-folk muziku.

Džonson je dodao i da je čuo da je kultna serija “Mućke“ popularna u Srbiji.

Ministar spoljnih poslova Velike Britanije je rekao da Srbija i Velika Britanija treba da sarađuju kao najbolji teniseri dve zemlje - Novak Đoković i Endi Marej.

- Najbolji teniseri sveta su Srbin i Britanac, ali ne baš tim redom - rekao je Džonson nasmejavši se, na šta je premijer Srbije Aleksandar Vučić odgovorio: "Srećni smo zbog uspeha Mareja, ali sam siguran da će Đoković da ga stigne".

Šef britanske diplomatije Boris Džonson izjavio je i da želi da se intenziviraju odnosi Srbije i Velike Britanije na svim nivoima, dodajući da je mnogo investitora iz te zemlje uzbuđeno zbog mogućnosti da dođu i rade u Srbiji.

Džonson je novinarima posle sastanka sa premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem rekao da izlazak Velike Britanije iz EU ne znači da napušta Evropu, i da ostaje posvećena prijateljskim odnosima sa zemljama poput Srbije, koju će nastaviti da podržava na putu ka EU.

- Ostajemo prijatelji Srbije i zahvalan sam što ste rekli da ćemo da pojačavamo i intenziviramo naše odnose na svim nivoima - rekao je DŽonson, preneli su beogradski mediji.

On kaže da je fasciniran kako je Srbija napredovala politički i ekonomski, te kako se Beograd promenio u odnosu na njegovu posetu pre 17 godina. Džonson je pohvalio vođstvo koje premijer Vučić pokazuje u normalizaciji odnosa sa Prištinom, kao i pružanju podrške BiH.

- Ovo je staro prijateljstvo koje je produktivno. To je odnos koji je u porastu i oduševljen sam što sam u Beogradu da nadograđujem to prijateljstvo - zaključio je Džonson.

On je dodao da je imao veoma zanimljiv razgovor sa ministrom unutrašnjih poslova Srbije Ivicom Dačićem u vezi sa razmjenom stručnosti iz oblasti pravosuđa, borbe protiv organizovanog kriminala i rješavanju problema migracija.

2024 © - Vesti online