Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 05.11.2016.
21:10
alo.rs A

Evo šta je Vučić poručio neprijateljima

Premijer Vučić poručio da će u narednim danima govoriti o događajima u Jajincima. Rekao je da je zadovoljan kako je protekla poseta Rigi, i da je Srbija uradila mnogo.

Tanjug
Svima ću odgovoriti uljudno: Aleksandar Vučić

Premijer Aleksandar Vučić koji boravi u Rigi večeras je pričao o potpisanim ugovorima sa Republikom Kinom, ali i o tome da će uskoro pričati o napadima na njega i njegovu porodicu.

On je istakao da je Srbija do sada uglavnom sve projekte sa Kinom sprovela u delo i da su iskustva u toj saradnji bila odlična.

- Saradnja u oblasti infrastrukture, poslovna saradnja i veće prisustvo kineskih investitora u Srbiji rezultat je nase saradnje. Veoma smo zadovoljni ulogom kineske strane u poslovanju Železare Smederevo - zaključio je premijer.

Takođe je ukazao da je na Samitu potpisano više važnih ugovora. Vučić je, gostujući na RTS rekao da će radovi na izgradnji obilaznice oko Beograda početi odmah.

- Za jedan deo već imamo odobrene kredite, za neke ćemo čekati još šest meseci - rekao je Vučić.

On je rekao da je Srbija, poređujući se sa drugim zemljama, najviše posla obavila u Rigi.

Molio sam i nastaviću da molim

Dodao je i da je sa Li Kećangom razgovarao o RTB Bor.

- Molio sam ga i nastavio nastaviću da ga molim za RTB Bor. Moj posao je da tamo gde ne možemo biznisom da privučemo nekoga, da iskoristimo svoju političku poziciju koja je dobra i zamolimo naše prijatelje da nam pomognu - rekao je Vučić i istakao da je Kina ta koja je postavila Železaru Smederevo na noge.

- Mislim da imamo šansu da ubedimo naše prijatelje da nam pomognu - istakao je premijer i dodao da imamo resurse za još 50 godina.

On je najavio da će od Kine tražiti pomoći i za Petrohemiju. Dodao je i da su za Petrohemiju zainteresovani i Kinezi i iranske kompanije, koje su velike u naftnom biznisu.

Sa Hrvatima uljudno

Vučić se danas u Kini sastao i sa novim premijerom Hrvatske Plenkovićem, kao i sa premijerkom Poljske.

- Sa Plenkovićem je susret bio kratak ali uljudan - rekao je Vučić i dodao da je od premijerke Poljske Beate Šidlo dobio poziv da poseti Varšavu što će i učiniti u 2017. godini.

Premijer je naveo da će imati susrete sa više premijera zemalja regiona u narednim danima, što u Srbiji, a što kao gost.

- Svi ti razgovori doprineće privrednom rastu i političkim odnosima i, na kraju krajeva, porastu životnog standarda stanovnika - rekao je Vučić.

E, da je živ Tito

- Izgradićemo više autoputeva u Srbiji nego što je bilo za sve vreme vladavine Josipa Broza Tita - ponosno je dodao premijer.

Svima koji su se sprdali

Vučić, pak, ponovo nije želeo da komentariše o pronalaženju oružja u Jajincima i na Novom Beogradu i njegovoj bezbednosti.

On je rekao da se nakon svega toga se video sa predsednikom Srbije.

- Više ću o tome govoriti u narednom periodu. Odgovoriću onima koji su se sprdali, ali i onima koji su pokušali da kriminalizuju poštene ljude, uključujući i moju porodicu. Svima ću učtivo i pristojno odgovoriti - najavio je Vučić.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online