Utorak 7. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Četvrtak 13.10.2016.
11:37
Tanjug A

"Srbi, priznajte Kosovo! I da nećete možda da prenesete Trepču?!"

Obično kada stranci dođu u prijateljsku posetu nekoj državi odmereno daju svoje izjave, bar dok se ne vrate svojoj kući, gde nastavljaju po starom. Ipak, to nije slučaj i sa albanskim premijerom, koji ne može bez provokacija. Naime, Edi Rama je još jednom, usred Beograda, pozvao Srbiju da prizna samoproglašeno Kosovo, i to što pre. On je napomenuo i da snažno podržava dijalog u Briselu.

Tanjug
Ne može bez belaja i provokacija: Edi Rama

- Kosovo je pitanje o kojem se ne slažemo potpuno jer moj stav je da, što pre Srbija prizna Kosovo, to će biti bolje za sve. Ali, istovremeno postoji proces koji u potpunosti podržavam, a to je dijalog kao veoma važno sredstvo na kojem će se zasnivati moć u budućnosti - rekao je Rama u debati o srpsko-albanskim odnosima sa premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem na forumu u beogradskom Hotelu "Hajat".

Povodom spora Beograda i Prištine oko "Trepče", Rama je rekao da se "Trepča" nalazi na teritoriji Kosova i da pripada njegovim građanima.

- Da ne želite možda da je prenesete? Ljudi moraju da shvate da je "Trepča" rudnik na tlu Kosova i da pripada građanima Kosova, bez obzira da li su Albanci ili Srbi - naveo je Rama.

Vučić je odgovorio da su u vezi sa kombinatom "Trepča" preskočene sve procedure, da nema nijednog Srbina na Kosmetu koji će se saglasiti sa odlukom Prištine, te da je najverovatnije da je cela priča o kombinatu pokrenuta iz određenih internih razloga.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 13.10.2016. 12:45
Ko to dovlaci i ugoscava u Srbiji. Poglavica albanskog plemena moze tako da provocira jer vucuije kvislinsko stene i nije Srbin. On je dobio zadatak da unisti Srbstvo i na tome vec dugo radi.
Četvrtak 13.10.2016. 19:07
Vucic hoce dobrosusedske odnose sa takozvanom Albanskom separatistickom ideologijom , mislim da nece vec to rai zbog evrope i to je sasvim normalno u politici ali, posoji ono sto nasa Vlada ne govori i narod sumnja a nije siguran a to je da mi u stvari nemamo problem da se suprotstavima Sepratistima Teoristima vec problem, je u tome da svaki nas potz je tezak iz og razloga sto mi u stvarnosti imamo problema sa podljenim jedinicama na kosovu koje pripadaju jedan deo Nemcima drugi Americi treci Engleskoj cetvrti Francuskoj i peti Italiji i zato svaki put kada te bakterije koje su se uvukle u meso Kosova kada im padne na pamet da npujdaju Separtiste na nas oni to urade sa izgovorom da sve to rade za interese Separtista sto u svanosti nije tano oni to rade u senci za sebe jer drugacije kada bi raili ispalo bi da su oni ukrali tu zemlju kao sto i jesu,,, ovako je mnogo lakse i pravnim putem jednostavnije vladati zemljom koja nije njihova .... neka vam o tome prica vucic i ekipa neka objasne narodu
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online