Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 13.10.2016.
08:27
alo.rs A

Čovek iz Vlade valja kradene "audije" sa albanskom mafijom?!

Dok Vlada Srbije bije veliku i tešku bitku da sačuva ono što je ostalo od srpske imovine na Kosovu i Metohiji, neki njeni funkcioneri do grla su upetljani u mutne radnje sa mafijom sa Kosova i Albanije, prenose domaći mediji.

pixabay.com
Ko to posluje sa albanskom mafijom?

Naime, kako "Alo!" saznaje, naši bezbednosni organi bave se slučajem visokog Vladinog službenika, koji je i prvi čovek jedne državne agencije, a za koga se sumnja da je u bliskim kontaktima sa E. B, jednim od šefova kriminalnog klana koji se u Albaniji bavi prodajom i rasturanjem droge.

Izvor lista iz vrha bezbednosnih struktura navodi da se većina pripadnika ovog klana trenutno  krije na Kosovu i Metohiji pošto ih gone sve policije u regionu.

Gorivo sipa za džabe

- Albanski bos trenutno u Beogradu ima u vlasništvu i benzinsku pumpu, na kojoj njegov zaštitnik iz Vlade potpuno besplatno sipa gorivo, pa onda možete zamisliti koliko su bliski - navodi naš izvor.

Pored narkotika, jedan od najunosnijih biznisa ove kriminalne grupe je i trgovina kradenim automobilima iz Srbije i automobilima skinutim sa osiguranja i njihovo prebacivanje na Kosovo koje je i dalje raj za sve vrste švercera i krijumčara.

Prema njegovim rečima veoma je čudno zašto se jedan od visokih funkcionera ministarstva, koje se, između ostalog bavi i poslovima iz oblasti saobraćaja, vrlo često sastaje sa E. B.

- Sumnja se da je ovaj kriminalac duboko umešan i u krađu građevinske mehanizacije i automobila najviše klase "audi", "mercedes" i druge. Vrlo je zanimljivo koji je motiv našeg funkcionera da se tako često viđa i druži sa E.B., a ne treba biti previše pametan da bi se pretpostavilo da se radi o poslovnoj saradnji, odnosno da je naš čovek saučesnik u ovim kriminalnim poslovima - kaže izvor lista "Alo!".

Kako se navodi, sumnja se da je posao vladinog službenika da "štancuje" dokumentaciju uz pomoć koje se ukradena vozila prebacuju preko teritorije Srbije i administrativnih prelaza sa Kosovom. Kada se već nađu na KiM oni se osećaju kao u sigurnoj kući.

Izvor lista tvrdi da E. B. ne posluje u Srbiji od juče već se od 2009. godine dovodi u vezu sa pojedinim poslovima u Beogradu kao što je nelegalna gradnja kojom nje prao pare stečene od droge.

- Njemu je još tada bilo važno da uspostavi dobre odnose sa ljudima koji su deo vladajućih struktura i za to nije žalio novca za podmićivanje. Davao je i šakom i kapom da bi mu zgrade bile što pre legalizovane i u tome je uspevao - navodi naš izvor.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online