Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Utorak 11.10.2016.
17:16
Vestionline A

Evo strategije Vlade Srbije za "slučaj Trepča"

Predsednik skupštinskog Odbora za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun izjavio je da je Beograd, posle ultimatuma o imovini Telekoma, reagovao racionalno i hladne glave, dodajući da će se proces normalizacije nastaviti i da se do rešenja mora doći kompromisom.

M. Karović
Beograd reagovao racionalno i hladne glave: Milovan Drecun

- Vidite da se ništa nije desilo posle te famozne nedelje, sigurno će se nastaviti proces normalizacije odnosa i o tome (imovini) mora da se razgovara - rekao je Drecun novinarima u skupštini.

Prema njegovim rečima, mora da se sedne za sto i da se komrpomisom dođe do rešenja, a da su predstavnici EU napravili nepromišljen i pogrešan potez u smislu uslova i rokova.

On podseća portparolku visoke predstavnice EU Maju Kocijančić na dogovor o telekomunikacijama koji, kako kaže, garantuje da će ćerka kompanije Telekom imati mogućnosti da radi na celoj teritoriji Kosova, dok je Priština odmah postavila dve veštačke prepreke.

Navodeći da Priština želi da ograniči broj lokacija baznih stanica i da pitanjem imovine napravi presedan, Drecun je ponovio da se to ne može rešavati jednostranim nametanjem.

On je ocenio da je vlada po pitanju Trepče usvojila promišljenu i održivu strategiju kojom namerava da na diplomatskom, pravnom i praktičnom planu odgovori na jednostarne poteze privremenih institucija.

Drecun je rekao da će vlada preuzeti niz aktivnosti, od obaveštavanja relevantnih međunarodnih organizacija o kršenju nekih osnovnih povelja međunarodnog prava, a zatim će ministar Ivica Dačić poslati pisma članicama SB UN o problemu Trepče.

- I na redovnoj sednici SB u novembru će takođe govoriti o Trepči - rekao je Drecun.

On je istakao da pitanje arbitraže nije isključeno, te da je upravo zaustavljen pokušaj otimanja Brezovice preko nagoveštaja arbitraže. 

- Za Prištinu je arbitraža izuzetno problematična zato što nema nijedan dokaz o vlasništvu imovine koju hoće da otme Srbiji - istakao je Drecun.

On je istakao i da je nadležnim ministarstvima naloženo da stvore uslove za rad Trepče.

POVEZANE VESTI

Utorak 11.10.2016. 17:30
Kompromis??? Cudne li rijeci kad se upotrebljava u smislu pregovora sa teroristima i otimacima. Kakav je kompromis moguc kad mi neko hoce oteti novcanik iz dzepa. Da ne bi mozda djelio sa lopovom sadrzaj??? Samo ne Drzavotvorna i ne Narodna vlast moze da bu//lazni o kompromisu.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online